Mobil klavye uygulamaları, özel bilgilerinizi topluyor olabilir

Güvenlik uzmanları gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte mobil cihazlarda tercih edilen klavye uygulamalarının ne kadar güvensiz olduğunu gözler önüne serdi.

Akıllı cep telefonu sahiplerinin çoğunluğu cep telefonlarıyla birlikte gelen klavyeler yerine, daha kullanışlı olan başka fonksiyonlu klavyeleri tercih edebiliyor. Ancak mobil klavye uygulamalarının kredi kartı bilgileriniz olmak üzere birçok siteye giriş yaptığınız özel bilgileri de kayıt altında tutabiliyor.


Bu nedenle üçüncü parti uygulama geliştiricileri ve dolandırıcıların iştahı kabarırken, özellikle son dönemlerde Google Play Store'un en popüler klavye uygulamalarından olan Go Klavye bu bu tarz bir haberle gündeme geldi. GOMO Dev Ekibi tarafından geliştirilen uygulamanın açıklamasında "Kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman toplamayacağız" ibaresi yer alırken, bu durumun aslında olası bir itiraf olduğu iddia edildi.


Telefon görüşmeleriniz, kimliğiniz, özel bilgileriniz ve gönderdiğiniz tüm mesajlar ile maillere erişebilen bu uygulamalar dilerlerse bu bilgileri sunucuya gönderebiliyor. Hatta mobil klavye uygulamaları e-posta hesabınız, telefonunuzun ekran boyutu, Android sürümü ve diğer bilgilere de rahatlıkla erişebiliyor.


Bu durumun aslında oldukça tehlikeli bir durum olduğunu açıklayan güvenlik uzmanları, bu durum için alınacak bir önlemin olmadığını belirtiyor. Uzmanlar kullanıcılara bu gibi durumları yaşamamak için geliştiricisi bilinmeyen üçüncü parti bu tip uygulamaları kullanmamasını yada hiç bir klavye uygulamasını tercih etmemelerini öneriyor.

Whatsapp