Mobil Cihazlarda Kullanılacak İlk 5G Destekli Modem Duyuruldu

Dünyadaki ilk 3GPP standartlarına uygun 5G modemi Samsung tarafından bugün resmi olarak duyuruldu. Mobil cihazlarda kullanılacak olan yeni modem gelecek için büyük önem taşıyor.

Samsung, bir süredir 5G modemi üzerinde çalışıyordu. Güney Koreli şirket bu yıl ilk kez CES fuarında 5G modemini de sergilemişti. Şimdi ise merakla beklenen gün geldi ve şirket dünyadaki ilk 3GPP standartlarına sahip 5G modemini resmi olarak duyurdu. Exynos 5100 adı ile duyurulan yeni modemin bir sonraki Samsung Galaxy S10 veya Note 10 modellerinde kullanılması bekleniyor.

Galaxy S9, S9 + ve Note 9'da bulunan mevcut Exynos 9810 yonga setindeki modeme benzer şekilde 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA ve 4G gibi eski ağları da destekleyen bu yeni Exynos 5100 modemi de 10nm üretim süreci ile birlikte üretiliyor.

Exynos 5100, 3GPP (3. Nesil Ortaklık Projesi) tarafından tanımlanan frekanslara tam desteği olan ilk 5G modem olmayı başardı. 5G desteği ile beraber hayal bile edemeyeceğimiz internet hızlarına artık ulaşmak mümkün olacak. Elbette şimdilik bu hızlara laboratuvar ortamında ulaşılıyor. Gerekli altyapıların oluşturulması yıllar boyu sürebilir. Bir önceki modele kıyasla Exynos 5100, 5 kata kadar daha hızlı veri transferi yapabiliyor.

Bu modem sadece mobil veri kullanımında değil ayrıca IoT (Nesnelerin İnterneti), hologramlar, ultra yüksek çözünürlüklü videolar, gerçek zamanlı yapay zeka ve otonom sürüş teknolojileri gibi uzun süredir beklenen bazı teknolojilerin de daha hızlı gelişmesine katkıda bulunacak. Exynos 5100 modemini bu yılın sonlarına doğru kullanmaya başlayacağını belirten şirketin 2019 yılında duyuracağı üst seviye cihazlarda bu modemin kullanılacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp