MIUI 9 Güncellemesi Mi 5, Mi Mix ve Mi Note 2 İçin Çok Yakında Geliyor

Xiaomi'nin Mi 6 ve Redmi Note 4X modellerinin ardından Mi 5, Mi Mix ve Mi Note 2 modellerine MIUI 9 güncellemesini vereceği ortaya çıktı.

Xiaomi, bir sonraki MIUI güncellemesini yani MIUI 9 büyük güncellemesini yeni tanıtacağı Xiaomi Mi 5X modeli ile beraber 26 Temmuz'da yani yarın resmi olarak tanıtacak. Bununla birlikte, Çinli üretici zaten Mi 6 ve Redmi Note 4X için MIUI 9'un kapalı beta testini başlattı. Bu durumda bu iki cihazın MIUI 9 güncellemesini sorunsuz bir şekilde alan ilk cihazlardan olacağı anlamına geliyor.

MI 6 ve Redmi Not 4X'ten sonra, MIUI 9 güncellemesi için listedeki bir sonraki cihaz grubu Mi 5, Mi Mix ve Mi Note 2 olarak belirtiliyor. Weibo sızıntısına göre, Xiaomi'nin amiral gemisi cihazları Mi 5 ve Mi Mix modelleri olduğu için Mi6 ve Redmi Note 4X modelinin ardından bu modeller MIUI 9 güncellemesini alacak. Mi Note 2 modeli ise en son MIUI güncellemesini alacak olan ikinci toplu listeye dahil edilmiş görünüyor.

Ortaya çıkan en yeni Weibo sızıntısı bu cihazlardan söz etmezse de, Xiaomi Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 4, Mi Max 2 ve Mi 4  modellerinin de ikinci parti listesinde yer alacağını söyleyebiliriz. Diğer Xiaomi cihazları da güncellemeyi daha sonra alacak, diğer cihazların MIUI 9 güncellemesini hangi tarihte alacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

Xiaomi Android sürüm güncellemesini vermese de bir çok cihazı için hatta neredeyse tüm cihazları için kendi geliştirdiği MIUI arayüz güncellemesini düzenli olarak veriyor. MIUI 9 ile özellikle ekran bölme yani tek ekranda iki farklı uygulamayı çalıştırma özelliği bekleniyor.

Whatsapp