MIUI 11, Depremleri Önceden Tahmin Eden İlginç Bir Özelliğe Sahip Olacak

Xiaomi tarafından önümüzdeki günlerde duyurulması beklenen MIUI 11 arayüz güncellemesi ile beraber depremlerin önceden kullanıcılara bildirileceği bir özelliğin aktif hale geleceği açıklandı.

Xiaomi 24 Eylül’de bir tanıtım etkinliği düzenleyecek ve bu etkinlik kapsamında yeni akıllı telefonlar ve MIUI 11 arayüz güncellemesini resmi olarak tanıtacak. Bu özelliklerden belkide en ilginç olanı bugün bir paylaşım ile ortaya çıktı. Erken deprem uyarı özelliği ile kullanıcıların depremlerden önce haberdar edileceği belirtiliyor.

Deprem uyarı özelliği ile kullanıcılar yer altında oluşacak şiddetli sallantılar başladığında hemen telefon üzerinden uyarılacak. Bu sayede kullanıcıların deprem öncesinde hazırlıklı olması sağlanacak. Ufak bir pencere içerisinde depremin konumu, merkez üssü ve büyüklüğü gibi bilgileri kullanıcılara sunacak olan bu ilginç özellik şimdiden birçok kişi tarafından merak konusu oldu.

Üç farklı dalga şeklinde oluşan depremlerin Xiaomi tarafından tam doğrulukta nasıl tespit edileceği merak edilirken MIUI 11 arayüz güncellemesinin ardından bu özelliği birçok kişinin test edeceği düşünülüyor. Bu özelliğin doğruluğu için laboratuvar testlerinden ziyade gerçek hayat testleri gerçekleştirmek gerekiyor.

Eğer sizde güncel MIUI 10 arayüzüne sahip bir Xiaomi akıllı telefonu kullanıyorsanız önümüzdeki günlerde duyurulacak olan MIUI 11 arayüz güncellemesini alabilirsiniz. Genellikle çok eski cihazlarına da arayüz güncellemesi dağıtan şirketin yeni arayüzünü de onlarca farklı telefonu için OTA üzerinden ilerleyen zamanlarda dağıtması bekleniyor. Öncelikle Mi 9 serisi ve Redmi K20 serisi ile başlayacak olan MIUI 11 güncellemesinin sonrasında diğer modeller ile devam etmesi bekleniyor.

Whatsapp