Ming-Chi Kuo: Galaxy Note 9, 2018'de Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyucu le Gelecek

KGI analisti Ming-Chi Kuo, Galaxy Note 9'un 2018 yılında, ekrana gömülü parmak izi okuyucu ile geleceğini iddia ediyor.

Yılın en büyük teknolojik zorluklarından biri olan ekrana gömülü parmak izi teknolojisi, başta Samsung ve Apple olmak üzere büyük olasılıkla daha az tanınmış akıllı telefon üreticilerini bile etkiledi. Bu teknolojiye bir çözüm bulmak akıllı telefon satışlarında önemli bir avantaj sağlayabilir. Burada neden bahsettiğiniz bilmeyenler için kısaca açıklamamız gerekirse;, akıllı telefon ekranının altına gömülü bir biyometrik parmak izi tarayıcı sensöründen bahsediyoruz. Bu teknoloji üreticilere, daha az sevilen arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucu yerine, çerçevesiz ekranlarda tuş kullanmadan, biyometrik kimlik doğrulama yöntemlerini kullanma olanağı sağlayacak. 

Samsung, bu yıl piyasaya sunduğu Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile bu konuda erken davranarak bir avantaj yakalamayı umuyordu. Ancak bu teknoloji 2017 yılında kullanılabilir düzeyde olmadığı için Samsung, amiral gemilerinde parmak izi okuyucu sensörü telefonların arka tarafında konumlandırdı. Galaxy S8 / S8+ kullanıcıları, parmak izi sensörünü denk getirmek için rastgele uğraşırken, bir de üstüne kamera camını parmak izi ile lekeleyebiliyor. 

Fakat Samsung, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı için Galaxy Note8 ile ikinci bir fırsat yakaladı. Ancak gelen görüntülere bakılırsa, Galaxy Note8'in parmak izi okuyucusu da arka kamera ünitesine entegre edilecek. Yine de Samsung, parmak izi okuyucuya eşleştirme yapmaya çalışan kullanıcıların kamera lensini lekelemesini önlemek için parmak izi okuyucu ile çift kamera lensleri arasına bu sefer kamera flaşını yerleştiriyor. 

KGI analisti Ming-Chi Kuo, Samsung'un halihazırda Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9 + modelleri için parmak izi okuyucunun konumunu korumaya karar verdiğini belirtti. Ming-Chi Kuo, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı özelliğini, 2018 yılında gelecek üst seviye phablet cihazı, Samsung Galaxy Note 9 ile geleceğini tahmin ettiğini belirtti. 

Kuo, son zamanlarda müşterilerine, Samsung'un önümüzdeki yıl biyometrik kimlik doğrulama teknolojisi tedarikçisi Synaptics'i Egis ile değiştireceğini iddia eden bir rapor gönderdi. Egis,gelecek yıl Samsung'un en büyük parmak izi sensörü tedarikçisi haline gelecek. Buna ek olarak, analist Galaxy Note 9'un yeni satış noktalarına ihtiyaç duyduğunu ve Samsung'un Egis'ten optik bir parmak izi çözümü geliştirmesini istediğini belirtti. 

Ming-Chi Kuo, Samsung ile ilgili oldukça iddialı raporlar hazırlıyor. Kuo bakalım Apple'da olduğu gibi Samsung ile ilgili de büyük bir güven kazanabilecek mi? Ancak bu anlamamız için yaklaşık olarak bir yıl beklememiz gerekecek. 

Whatsapp