Microsoft'un Yeni Yükleme Aracı Refresh Windows Sızdırıldı

Windows 10 temiz kurulum yapmak için Microsoft'un geliştirdiği yeni araç internete sızdırıldı.

Microsoft,  Windows 10 için yoğun bir şekilde çalışırken bir taraftan da kullanıcıların bu güncellemeye erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Bu nedenle Microsoft'un "Refresh Windows" adı verilen bir yardımcı araç üzerinde çalıştığı biliniyor. 

Bilindiği üzere Windows işletim sistemi güncelleme yükseltmelerinin yanında ISO dosyası ile de yüklenebiliyor. Media Creation Tool adı verilen bir araçla oluşturulan yükleme dosyaları üzerinden yapılan yüklemeleri kullanıcılar "temiz kurulum" adını veriyor. Microsoft da Windows 10 için bu amaçla yeni bir araç geliştiriyor ve şimdi Refresh Windows adı verilen bu araç kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. 

Refresh Windows Uygulaması henüz Microsoft tarafından tamamlanmadı ve bu nedenle de kullanıma sunulmadı.  Fakat internete sızan ve buradan ulaşabileceğiniz Refresh Windows - Windows 10 yükleme aracı şimdilik sadece Windows 10 Insider Preview için yayınlanan son yapıda çalışıyor. 

Aslında Microsoft'un Windows yükleme dosyası oluşturmak için Media Creation Tool adında bir aracı zaten mevcut. Fakat Refresh Windows Aracı ile temiz Windows kurulumunu çok daha kolay hale getirmek isteyen Microsoft'un ayrıca bu araçla birlikte bilgisayarda bulunan ISO dosyalarının kullanımına da izin verebileceği belirtiliyor.  Fakat şimdilik sadece yeni dosya indirerek çalışan Refresh Windows aracının ne zaman resmi sürüm olarak yayınlanacağı bilinmiyor. 

Whatsapp