Microsoft'un Yeni Tasarım Dili Project Neon, Redstone 3 Güncellemesi ile Gelecek

Microsoft, Windows 10 Redstone 3 güncellemesi ile birlikte yeni tasarım dili projesi Project Neon'u kullanıma sunacak.

Microsoft Tasarım Dili, 2002 yılında ilk kez piyasaya çıktığı dönemden bugüne büyük değişim yaşadı. Bu tasarım dili Windows XP Media Center Edition'da kullanıldı ve bugünkü Microsoft Tasarım Dili 2 veya MDL2, Windows Phone 7 Metro ara yüzünün en ünlü kısmı olan Tasarımı ile karşılaştırıldığında ne kadar geliştiğini gerçekten gösteriyor. Microsoft, gelecek yıl sunulacak olan Redstone 3 güncellemesinde (Creators Update Güncelleştirmesi ile karıştırılmaması için) tasarımlarını düzene sokmayı ve birleştirmeyi planlıyor gibi görünüyor. 

Microsoft'un yeni tasarım dili, Windows Central tarafından verilen habere göre şirket içinde Neon adı ile anılıyor. Yeni Tasarım dilinin amacı Metro tasarımı amacına ulaştırmak. Koruyucu fakat açık, basit fakat karmaşık bir dijital tasarım dilini kullanıcılara sunmayı amaçlıyor. Proje ayrıca "Metro 2.0" olarak da anılıyor. 

Metro, birçok Windows Phone ve Zune kullanıcısı tarafından tanımlandığı üzere "mükemmel tasarım" olarak görülüyordu ve kusurları olsa da kesinlikle benzersizdi. MDL2, açık olmaya ve geliştiricilerin daha fazla karar vermesine odaklanıyor. Metro ara yüz tasarımı sıkı kurallara ve ilkelere sahip, bu tabii ki geliştiricilerin uygulamalarını Windows Mağazası'nda yayınlamaları için şart değil, ancak birçok kullanıcı bu durumu memnuniyetle karşılıyordu. 

Yeni Tasarım dilinin  2017 yılında Surface Phone ile aynı zamanda kullanıma sunulması bekleniyor. Ancak Windows Insider programı fast ring kullanıcıları için yeni tasarım dilinin test edildiği erken sürümlerin Nisan Mayıs aylarında test etmeye başlayabileceği belirtiliyor.  Yeni tasarımın akıcı, daha fazla animasyonlu ve güzel geçişlerin olacağı belirtiliyor. 

Gelen bilgilere bakılırsa platform olarak Windows 10 hala ilk günlerinde ve gerçek değişiklikler henüz ortaya çıkmadı. 

Whatsapp