Microsoft'un Yeni Bir Prototip Modeli Çin'de Göründü

Özellikli Telefon İş Kolunu Foxconn'a satan Microsoft'un yeni bir özellikli telefon modeli ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta gelen bilgilerde Microsoft'un Özellikli Telefon İş Kolunu ve bu alanda Nokia markasını 10 yıllık kullanım hakkını  Foxconn'a sattığı haberleri gelmişti. Bugün ise Çin sosyal paylaşım sitesi Baidoo üzerinde Nokibar adlı kullanıcı tarafından paylaşılan görseller, Microsoft'un Özellikli Telefon konusunda kendi markası altında yoluna devam edebileceğini gösteriyor.

Nokibar  tarafından paylaşılan görsellerde RM-1182 model kod numarasına sahip olan cihazın Microsoft markası taşıdığı görülüyor. Henüz prototip bir model olduğu düşünülen RM-1182 kod numaralı cihazın özellikleri hakkında da pek bir bilgi bulunmuyor. 

Gelen bilgilere göre ilk olarak Endonezya'da sertifika sürecinde ortaya çıkan RM-1182 cep telefonu,  3G desteği, dual sim desteği ve flaşı dışında diğer teknik özellikleri ise bilinmiyor. Fakat bilinen özelliklerine baktığımızda ise cihazın Microsoft'un düşük bütçeli Windows Phone telefonlarına eşdeğer donanım özelliklerine sahip olacağı iddia ediliyor. 

Microsoft,  2024 yılına kadar Özellikli Telefon alanında oldukça güçlü olan Nokia markasını kullanım hakkını sahipti fakat şirket bu iş kolunu Foxconn'a sattığını frçtiğimiz hafta açıklamıştı. Bu noktadan Microsoft'un kendi markası altında böyle bir cep telefonunu  pazara sunması orjinal mantıklı görünmüyor. Bu nedenle RM-1182 kod numarasına sahip bu telefon, prototip olarak rafa kaldırılmış olabilir. 

Whatsapp