Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi yükselişini sürdürüyor

Microsoft Windows 10 işletim sistemini yükleyenler 300 milyon kişiye ulaştı.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden olan Microsoft, geliştirdiği Windows işletim sistemi ile PC segmentinde oldukça önemli bir yere sahip ve uzun seneler sonrasında da liderliğini korumaya devam ediyor.

Firma geçtiğimiz sene 29 Temmuz tarihinde Windows 10 adı ile yeni işletim sistemini sundu. Bu işletim sistemi bir çok yenilik içerirken, Windows 7 ve Windows 8 kulanıcılarına da ücretsiz olarak yükseltme imkanı firma tarafından tanındı.

Ücretsiz yükseltmenin de etkisi ile hızlı bir şekilde yükselen Windows 10, teknoloji devinden gelen açıklamalara göre şu anda 300 milyondan fazla PC modeline yüklenmiş durumda.

Windows 10, ücretsiz yükseltme imkanı ise kısa süre sonra sona erecek. 29 Temmuz 2016 tarihinden sonra, koşulları sağlayanlar da ücretsiz olarak bu işletim sistemine cihazlarını yükseltemeyecekler ve Microsoft'un Home versiyonu için belirlediği fiyat etiketi 119$ olmakta.

Geçtiğimiz ay Windows pazar payları için bir araştırma yapılmıştı. Bu araştırma sonuçlarına göre Windows 10 %14.35 pazar payına ulaşırken, Windows 7'nin ise %48.79 ile hala en çok kullanılan işletim sistemi olduğu ifade edilmişti. 

Ayrıca Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin akıllı telefon versiyonunu da Windows 10 Mobile olarak geliştirmişti ve ilk olarak Lumia 950, Lumia 950 ve Lumia 550 modelleri ile geçtiğimiz sene Ekim ayında gelen Windows 10 kısa süre önce de firma tarafından diğer Lumia modellerine güncelleme oalrak yayınlandı.

Whatsapp