Microsoft'un Amiral Gemisi Lumia 960'ın Prototip Görüntüleri Sızdırıldı

Microsoft'un Nokia Mobil cihazlar bölümünü satın aldıktan sonra iptal ettiği akıllı telefonlardan biri de Lumia 960 olmuş.

Microsoft'un Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan bir çok Nokia Lumia akıllı telefon projesini iptal ettiği biliniyor. Fakat bugün ortaya çıkan görüntülere bakılırsa Microsoft sadece Nokia projelerini de kendi akıllı telefon projelerini de rafa kaldırmış. Bunun en güzel kanıtı ise Microsoft'un Windows logosunu taşıyan ve iptal edilen Lumia 960 görselleri oldu. 

Microsoft, son olarak 2015 yılında Lumia 950 ve Lumia 950 XL akıllı telefonlarını amiral gemisi olarak pazara sunmuştu. Fakat bilindiği üzere yazılımsal hatalar nedeni ile bu iki akıllı telefonun piyasaya sürülmesinin bile yanlış olduğu iddia edilmişti. Microsoft, bu iki cihazın piyasaya sürülmesinden sonra hem yazılım hem de cihazlar bölümünü bakım moduna almıştı. 

Muhtemelen Microsoft Lumia 950'nin halefi olması planlanan fakat daha sonra iptal edilen Lumia 960'a ait görüntüler bugün internette yanlarında Nokia cihazları ile birlikte paylaşıldı. Görüntülerde Lumia 960'ın yekpare metal gövdeye sahip olduğu görülüyor. Ayrıca görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla Lumia 960 Snapdragon 820 yonga setine sahip olacaktı ve dokunmatik kalem desteği ile gelecekti. 

Lumia 960 olduğu iddia edilen cihazın, Lumia 950'nin basit hissi veren ucuz plastik tasarımı yerine, günümüz popüler tasarım çizgilerine sahip olduğu görünüyor. cihazın arka tarafında Lumia 950'de de kullanılan üçlü led flaşa sahip 20MP kamera yer alıyor. Elbette bu akıllı telefon Windows 10 Mobile hayranları için heyecan verici olabilirdi ancak Microsoft, Windows 10 Mobile hayranları kadar heyecanlanmamış. 

Microsoft, yenilenmiş ve geliştirilmiş, daha zarif bir Lumia akıllı telefonla mobil pazarda eleştirileri bir nebze olsun hafifletse de Windows 10 Mobile işletim sisteminin mevcut hali ile başarılı olması imkansız. Bunu Microsoft da biliyordu ve muhtemelen bu yüzden Lumia 960 iptal edilen telefon modelleri arasında katıldı. 

Whatsapp