Microsoft'tan Macbook karşılaştırmalı yeni Surface reklam filmleri geldi

Microsoft'un Apple takıntısı hala devam ediyor...

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden olan Microsoft son dönemde özellikle de akıllı telefon pazarında bir türlü beklediği satış rakamlarına ulaşamazken, geliştirdiği Windows işletim sistemi akıllı telefon pazarında yükselemiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=jiLSYGuUWkw

Diğer taraftan firmanın Surface olarak adlandırdığı tablet modelleri ise firmanın yüzünü güldürürken, son olarak Microsoft, Surface Tab Pro 4 adındaki tabletini pazara sunmuştu. Bu tablet hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Ekim ayı başında resmi olarak duyurulmuş ve sonrasında da bir çok ülkede raflardaki yerini almıştı. 

Microsoft, bir çok reklam filmini Surface tablet modelleri için sunarken, bu reklam filmlerinde özellikle de Apple'ın Macbook notebook ailesini hedef almıştı. Yeni iki reklam filmi sunan firma, yine Apple'ı karşısına almış gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=YJAKqaC1ysQ

Microsoft Surface Pro 4 tablet dokunmatik ekran ile gelirken, Apple'ın Macbook modellerinde ise dokunmatik ekrana yer verilmezken, ayrıca diğer bir önemli özellik olarak ayrılabilir klavye ile Microsoft Surface Pro 4 istenildiğinde tablet istenildiğinde notebook olabiliyor. Apple Macbook modelleri ise sadece notebook olarak tasarlanmış.

Microsoft Surface Pro 4 tablet, 12.3" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile birlikte geliyor ve ekran çözünürlüğü ise 2736x1824 piksel olarak belirlenmiş. Tablet ayrıca Intel'in (Core m, Core i5 ve Core i7) altıncı nesil işlemcilerinden güç alıyor. Grafik işlemci ise Intel HD grafik işlemci (515, 520 ve Iris 540) yer almakta. 16GB'a kadar sistem belleği ve 1TB'a kadar da SSD içeren cihaz Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Whatsapp