Microsoft'tan Abd Hükümetine Karşı Önemli Bir Hamle Geldi

Microsoft, veri güvenliği nedeni ile ABD hükümetine karşı açtığı davayı kazandı.

Microsoft'tan son günlerde çok da iyi günler haberler gelmiyordu. Son olarak açıklanan 2016 yılının dördüncü mali dönemine ait raporunda gelen gelir düşüşü haberleri şirkette moralleri bozmuştu. Fakat Microsoft'a iyi haber Amerika Birleşik Devletleri 2. Temyiz Mahkemesinden geldi. 

Amerika  Birleşik Devletleri 2. Temyiz Mahkemesi hükümetin, yazılım ve donanım devi Microsoft'u, Amerika Birleşik Devletleri dışında kalan diğer ülkelerdeki sunucularına erişim sağlamaya zorlayamayacağı kararını verdi.

Microsoft'un resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, ABD 2. Temyiz Mahkemesinin, Manhattan'daki eyalet mahkemesinin 2014'te Adalet Bakanlığının uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturmada İrlanda'daki sunuculara erişebileceğine yönelik kararını bozduğu belirtildi.

Temyiz Mahkemesinin aldığı karar göre Microsoft, başka ülkelerde kurulu bulunan sunucularını ABD hükümetinin erişimine açmak zorunda değil. Resmi web sitesindeki açıklamayı hazırlayan Microsoft Hukuk Bürosu Şefi Brad Smith, kararı "bulut bilişim hizmetlerinin gizliliğini korumada atılan ilk adım" olarak değerlendirdi ve kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Smith, kararın insanların kendi ülkelerindeki yasalarla korunan mahremiyet haklarını garantiye alması ve dünyadaki hukuki korumaların dijital alanda da var olmasını sağlaması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Whatsapp