Microsoft, yeni bir Surface Book duyurusu gerçekleştirebilir

İddialara göre gelecek ay Microsoft, Surface Book 2'yi gün yüzüne çıkartacak.

Teknoloji dünyasında ilk zamanlarda yazılım alanında yükselen Microsoft, daha sonra donanım alanına da geçiş yaparken, son dönemde özellikle de mobil segmentte adından söz ettiriyor. Firma, akıllı telefon pazarında Lumia modelleri ile, tablet / dizüstü bilgisayar segmentinde de Surface modelleri ile mücade etmekte.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında Microsoft, önemli bazı cihazlarını gün yüzüne çıkarmış ve sonrasında da satışa sunmuştu. Bunlar arasında, üst düzey donanım özellikleri ve hibrit yapısı ile dikkat çeken Surface Book modeli de yer almaktaydı.

Gelen bilgilere göre Microsoft, yeni nesil Surface Book modelini çok yakında gün yüzüne çıkartabilir. İddialara göre Microsoft, Haziran ayı içerisinde Surface Book 2 modelini resmi olarak duyuracak. Aynı ay içerisinde firmanın bu segmentte en büyük rakiplerinden olan Apple'ın da 2016 Macbook Pro modellerini gün yüzüne çıkartacağı ifade ediliyor.

Bu yeni cihaz hakkında bilgiler de gelmeye başladı ve Surface Book modelinde 3000x2000 piksel dokunmatik ekran kullanan Microsoft'un yeni modelde, 4K çözünürlüğe çıkacağı belirtilmekte. Ayrıca bu yeni cihaz USB Type-C bağlantısı ile sunulacak.

Ayrıca yine gelen bilgilere göre Microsoft Surface Book 2, Intel'in yeni nesil 'Kaby Lake' işlemci ailesinden de güç alabilir. Ancak bazı gelen raporlara göre bu yeni nesil işlemciler sene sonuna kadar piyasada yer almayacak.

Whatsapp