Microsoft, yasal esrar tohumu üretimi için düğmeye bastı

Bilgisayar dünyasının önemli ve eli güçlü ismi Microsoft, gerçekleştirdiği ortaklıkla birlikte yasal esrar üretimine destek vermeye başladı.

Halk arasında esrar, marijuana ve kenevir bitkisi olarak isimlendirilen ”Cannabis ruderalis” türlerinin çiçeklerinden ve tohum yataklarından meydana gelen esrar, vücuda sarhoşluk ve keyif etkisinde bulunmaktadır.

Dünyanın her yerinde farklı adlandırılan esrara Kuzey Amerika’da marijuana (marihuana), Jamaika’daki adına ganja yada gannavuri, Türkçe’deki adına ise ot yada çigaralık denilmektedir. Ülkemizde kullanımı, üretimi ve tüketimi tamamıyla yasak olan esrarın belli oranlarda tüketimine farklı ülkelerde ise izin veriliyor.

ABD’nin Colorado eyaletinde 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle düşük tozda esrar satışına ve tüketimine izin verilmesi ile birlikte eyalette kısa süre de turizm patlaması yaşandı. Ülke sınırları içerisindeki Oregon eyaletinde de esrar üretimi, satış ve tüketimi serbest bırakılırken, bunu fırsat bilen Microsoft’ta yasal esrar satışını desteklemek adına harekete geçti.

Microsoft’un gerçekleştirdiği bu girişim ile birlikte esrar satışının yavaş yavaş ülke geneline yayılması ve denetimli serbestlik çerçevesinde satışlarının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Whatsapp