Microsoft, Windows Phone'u pazardan çekecek mi?

İşletim sistemi dünyasındaki başarısını bir türlü mobil işletim sistemi dünyasına yansıtamayan Microsoft, Windows Phone'u pazardan çekmeye mi hazırlıyor?

Mobil işletim dünyasında Android ve iOS işletim sistemi platformlarının pazar hakimiyeti sürerken, bu ikilinin gerisinde kalan Windows Phone gibi işletim sistemleri ise oldukça önemli sıkıntılar yaşıyor. Microsoft'un uzun yıllardır destek verdiği Windows Phone işletim sisteminden ümidini kestiği konuşulurken, firmanın yavaş yavaş bu işletim sistemine verdiği desteği kesmesi bekleniyor.


Ortaya çıkan SEC belgesine baktığımızda firmanın gelecek planlamasında Windows Phone işletim sisteminin yer almadığı görülürken, üçüncü çeyrekte bu işletim sistemiyle ilgili bir çalışma yapmayacağı söyleniyor. Microsoft'un Windows Phone işletim sistemine desteği kesmesi halinde yeni bir mobil işletim sistemi üzerinde çalışacağı ve yeni bir sürpriz ile birlikte karşımıza çıkacağı konuşuluyor.


Firma cephesinden işletim sistemine destek vereceği yada desteği keseceğiyle ilgili herhangi bir net açıklama gelmese de, artık Windows Phone'u daha fazla geliştirmesi gerektiğini söylemeliyiz. Çünkü bu mobil işletim sisteminin rakibi olarak karşımıza çıkan Android ile iOS'un elinin oldukça güçlü olduğu görülüyor.


Bakalım Microsoft Windows Phone işletim sistemini geliştirmek adına ilerleyen günlerde karşımıza nasıl bir yenilikle çıkacak.

Whatsapp