Microsoft, Windows Phone'lu bu 7 cihaza desteğini kesiyor

Mobil pazarda bir türlü beklediğini bulamayan yazılım dünyasının lider ismi Microsoft, ABD satış mağazasından 7 farklı cep telefonu modelini kaldırarak desteğini sonlandırdığını duyurdu.

Akıllı telefon pazarında iOS ile Android hakimiyetini sona erdirmek adına Microsoft tarafından geliştirilen Windows Phone işletim sistemi, bir türlü beklenilen ivmeyi yakalayamıyor. Pazarda rakiplerinden çok geri kalan bu isimi içeren cep telefonu modellerinin 2016 yılının son çeyreğinde sadece 5 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirdiğini görüyoruz.


Kısa bir süre öncesinde Microsoft'un Windows Phone ailesine olan desteğini keseceği ve artık bu işletim sistemini içeren cep telefonların üretilmeyeceği konuşulurken, firmanın yeni hamlesi bunu doğrular nitelikte. Mağazasından 7 cep telefonu modelini kaldıran Microsoft, artık bu cihazlara güncelleme verilmeyeceğini açıkladı.


Bu 7 model arasında kendi üretimi olan Lumia 640 XL, Lumia 650 ve Lumia 950 modelleri, Acer tarafından üretilen Liquid Jade Primo ile Liquid M330 modeli son olarak Blu tarafından gelişitilen Win Jr LTE ile Win HD LTE'nin yer aldığını görüyoruz.


Bu hamle ardından sadece ABD Microsoft Mağazası'nda 7 adet farklı modelin kaldığı gözlemlenirken, bu modeller arasında ise; Unlocked Alcatel IDOL 4S, HP Elite x3 Bundle, HP Elite x3 + Lap Dock Bundle, Microsoft Lumia 950 XL, AT&T Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 550 ve Microsoft Lumia 735 modelleri yer alıyor.


Sizce de Microsoft gerçekten mobil işletim sistemi dünyasındaki planlarını sonlandıracak mı, yoksa yepyeni bir sürprizle mi karşımıza çıkacak?

Whatsapp