Microsoft, Windows Cloud ile Çalışan yeni Surface CloudBook Cihazı Sunabilir

Microsoft'un 2 Mayıs tarihinde düzenleyeceği yeni etkinliğinde Windows Cloud işletim sistemi altında çalışan yeni Surface CloudBook cihazı tanıtacağı iddia ediliyor.

Microsoft dün yaptığı duyuruda, yaklaşan Bahar etkinliğinin 2 Mayıs tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı. Microsoft'un Bahar Etkinliğiningenel olarak eğitime odaklanacak ve Microsoft'un etkinlikte Windows Cloud'u tanıtacağına inanıyoruz.

Windows Cloud'un Microsoft'un Google Chromebook'larını hedef alması bekleniyor, bu nedenle Microsoft için oldukça önemli bir duyuru olacak. Windows Cloud aslında, Windows 10'un yeni bir sürümü, ancak Windows Cloud'daki en önemli fark, kullanıcıların yalnızca Windows Uygulama Mağazasından uygulamaları indirebilmesi olarak öne çıkıyor. Bu uygulamalara Win32 ve Evrensel Windows Platformu da dahil. Microsoft, Windows Cloud'u Home veya Pro gibi Windows 10'daki diğer SKU'lara göre çok daha ucuz hale getirecek, ancak henüz bu konudaki bilgiler kesin değil.

Microsoft bu etkinlikte, Windows Cloud ile birlikte CloudBook adlı yeni bir cihaz tanıtımı yapabilir. Şirket son zamanlarda "cloudbook" kimliği olan bir uygulama koleksiyonunu, Windows Store'daki bazı eğitim uygulamalarının bir koleksiyonu olarak Windows Store'da yayınladı. Bu uygulama koleksiyonunun eğitim uygulamaları içerdiğini göz önüne aldığından, "CloudBook" adlı bir cihazın varlığını ve cihazın büyük olasılıkla New York City'deki 2 Mayıs etkinliğinde lanse edileceğini işaret ediyor.

Şimdi, "CloudBook" adlı bir cihazın gerçekten var olduğunu doğrulayabiliriz, bu nedenle artık Cloudbook sadece rasgele bir isim değil. Ancak cihazın teknik özellikleriyle ilgili kesin ayrıntılar henüz ortaya çıkmadı. Söylentilere göre CloudBook, muhtemelen Qualcomm Snapdragon 835 olan bir ARM tabanlı bir işlemciye sahip olacak - ancak bunun sadece bir söylenti olduğunu unutmayın. 

Daha da önemlisi, CloudBook'un Microsoft'un Surface markasının bir parçası haline gelip gelmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı. Ancak büyük ihtimalle Cloudbook, Surface serisinin bir parçası olacaktır. Bunun için bir kaç farklı sebebimiz var. Birincisi, Microsoft'un bu yıl üç yeni Surface cihazını tanıtması bekleniyor: Bunlardan ikisi Surface Pro 5 ve Surface Book 2 olabilir. İkinci olarak, Surface markasının zaten oldukça popüler olduğu bilinirken, Microsoft'un dizüstü bilgisayarları için yeni bir marka yaratması tuhaf olur.

Merak edenler için, Microsoft'un Mayıs etkinliğinde yeni bir Surface Pro 5 veya Surface Book 2'yi tanıtmasını beklemeyin. Surface Pro 5, yükseltme güncellemesi olsa da şirket Surface Pro 5 ve Surface Book 2 için yılın ilerleyen aylarında daha büyük bir etkinlik düzenleyecektir. 

Whatsapp