Microsoft, Windows 10'dan Windows Phone 8.1'e dönüş yolunu açık bırakıyor.

Microsoft, Windows 10 Mobile yükseltmesi yapanlar kullanıcılar için Windows Phone 8.1'e dönme yolunu süresiz olarak açık bırakacağını açıkladı.

Microsoft,  Mart ayı ortalarında Windows 10 Mobile güncellemesini mevcut Windows Phone 8.1 Cihazlar için de yayınlamıştı. Bugün yapılan açıklamada,  Windows Phone 8.1'den yükselten kullanıcılar istedikleri zaman cihazlarını Windows Device Recovery Tool kurtarma aracı ile Windows Phone 8.1'e geri yükleyebilecekler.

Bir kullanıcının Twitter üzerinden Microsoft Windows 10 mühendislerinden biri olan @Northfacehiker kullanıcı adlı Jason'a yönelttiği soru üzerine yapılan açıklamada,  Windows Phone 8.1 yükseltmesi yaparak Windows 10 Mobile yükleyenler,  istedikleri zaman tekrar Windows Phone 8.1 işletim sistemini telefonlarına kurabilecekler. Bunun için Windows Device Recovery Tool kurtarma aracının kullanılması gerekiyor. 

Bilindiği üzere Windows Phone kullanıcıları akıllı telefonlarında herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Windows Device Recovery Tool kurtarma aracını kullanarak,  telefonlarına Windows Phone için mevcut en son güncelleme yazılımı tekrardan yükleyebiliyor. Bu noktada Windows 10 Mobile güncellemesi yapan kullanıcılar için yeni oluşan durum ise artık isteyen kullanıcılar en son güncel sürüm olan Windows 10 Mobile yerine telefonlarına Windows Phone 8.1 işletim sistemini de yükleyebilecekler. 

Microsoft,  Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılara bu kolaylığı sağlarken, Apple cihazlarda yapılan güncelleme yükseltmelerinden  sonra önceki sürümleri dönmek mümkün olmuyor bu da kullanıcıların yaşadıkları sorunlarla başbaşa kalmasına neden oluyordu. 

Microsoft,  Windows 10 Mobile için geliştirmelerine Windows Insider programı çerçevesinde devam ediyor. Windows 10 Mobile Redstone kod adı altında geliştirilen ve Windows 10 Anniversary Update adıyla yaz aylarında yayınlanmadı beklenen yeni güncelleme ile bir çok ara yüz değişikliği ve yeni özelliğin kullanıcılara sunulması planlanıyor. 

Whatsapp