Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview için Yeni Bir Yapı Yayınladı

Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview için yeni tapının bu hafta yayınlanacağını açıklamıştı ve beklenen güncelleme nihayet yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde ilk bilgilerini sizlerle paylaştığımız üzere Microsoft,  Windows 10 Mobile Insider Preview için yeni bir yapıyı bu hafta yayınlamayı planladıklarını açıklamıştı. Nihayet beklenen sürüm Insider Preview Yapı 14322 sürüm numarası ile deyim yerindeyse dolu dolu yayınlandı. Zira Windows 10 Mobile Redstone sürümü olan Yapı 14322 bir çok önemli değişikliği beraberinde getiriyor. 

Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14322 sürümü ile yapılan değişiklikleri ve yenilikleri başlıklar halinde sıralamamız gerekirse: 

  • Microsoft Edge için web sitelerinde geliştirilmiş copy/paste özelliği
  • Eylem Merkezinde Hızlı Ayar butonlarını düzenleme 
  • Eylem merkezinde gelişmiş görsellik bildirimler 
  • Ayarlar menüsünde ve alt başlıklarda yeni ikonlar 
  • Kilit ekranında kamera uygulaması kısa yolu 
  • Kilit ekranında medya oynatıcı kontrolleri 
  • Kilit ekranında Cortana bildirimleri 
  • Navigasyon Barı ayarları geliştirmeleri 
  • Güncellenmiş Batarya ayarları ve gelişmiş batarya tasarrufu deneyimi 
  • Glance Screen (Göz Atma Ekranı)  Kişiselleştirme ayarları altına taşındı 
  • Güncellenmiş Windows Güncelleme ayarları
  • Güncellenmiş emoji listesi 

Bunların dışında Microsoft Edge tarayıcı ile herhangi bir uygulamadan bağlantıya tıklayarak açılan sekmeler artık geri tuşu ile sekmeden çıkıldığında otomatik olarak kapatılıyor. Ayrıca, Microsoft Edge ile web sayfaları üzerinde bir şeyler yazarken kopyalama ve yapıştırma deneyimini geliştirmek için "yapıştır" butonu klavyede sürekli görünür yapıldı. 

Güncellenmiş Emoji Listesi 

Windows 10 Mobile Redstone Yapı 14322 sürümü telefonunuza yeni emojiler getiriyor. Bu çalışmanın bir parçası olarak, klavyenin emoji bölümü biraz daha iyi yeni kullanılabilir emoji uyumu için yeniden düzenlenmiş. Klavyenin emoji listesi şu kategorilerde aşağıdaki gibi düzenlenmiş: Sık kullanılanlar, Smiley ve Hayvanlar, insanlar, Kutlama ve Nesneler, Gıda ve Bitkiler, Ulaştırma ve Yerler, Semboller ve ASCII ifadeleri. 

Windows Update Ayarları Güncellemesi 

Windows 10 Mobile Yapı 14322 sürümünde Ayarlar > Güncelle & güvenlik > Windows Update altında aktif saatleri ayarlayarak PC'nizdeki gibi telefonunuzu en aktif  kullandığınız  zaman aralığını ayarlayabilirsiniz. Windows Update cihazınızda ayarları etkin saatleri göz önüne alarak güncellemelerin yüklemesini otomatik olarak engelleyecek ve uygun bir zamanda yeniden başlatma ayarlaması yapmanızı sağlayacaktır. 

Eylem Merkezi Değişiklikleri 

Microsoft,  Windows 10 Mobile Yapı 14322 sürümü ile eylem merkezinde de kullanıcı deneyimini geliştiren önemli değişiklikler yapıyor. Eylem Merkezi bildirimleri artık görsel olarak daha fazla detay sunuyor. Ayrıca bildirimler üzerinden uygulamaların bildirmek ayarlarını değiştirebilir, uygulamaları önceliklendirerek bildirim gösterisini ayarlayabilirsiniz. Bunun yanında uygulama bildirimleri artık başlıklar halinde gösterilecek ve her uygulama br tek logo altında toplu bildirim gösterecek. 

Microsoft,  Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi için Yapı 14322 sürümü ile önemli bir adım atmış görünüyor. Bazı küçük ama önemli hataların da giderildiği Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14322 sürümü şimdilik sadece Insider Fast ring kullanıcıları için yayınladı. Yayınlanan Yapı 14322 sürümünü yüklemek için Windows Insider uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan indirip Microsoft hesabınızda oturum açtıktan sonra fast ring seçerek cihaz yapılandırmasını tamamlamak. Bu noktadan sonra Ayarlar / Güncelleştirme & Güvenlik adımlarını izleyerek güncellemeleri kontrol edin ve Windows 10 Mobile Yapı 14322 sürümünü yükleyin. 

Whatsapp