Microsoft, Windows 10 Mobile Eylem Merkezinde Değişiklik Yapmaya Hazırlanıyor

Windows 10 Anniversary Update güncellemesini yayınlamaya hazırlanan Microsoft, yeni özellikler üzerinde de çalışıyor.

Akıllı telefon pazarında Windows 10 Mobile güncellemesi ile yeni bir sayfa açan Microsoft,  2 Ağustos tarihinde Windows 10 Mobile Anniversary Update (Redstone)  güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor. Windows 10 Mobile Redstone 1 güncellemesi için son hazırlıklarını yapan Redmond merkezli şirket, bir yandan da ileride kullanıcılara sunacağı değişiklikler üzerinde çalışıyor. 

Mspoweruser adlı sitenin ortaya çıkardığı bilgilere göre Microsoft,  Windows 10 Mobile işletim sisteminin eylem merkezinde değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Eylem merkezini "Eylemler" ve "Butonlar" şeklinde ikiye bölmeyi planlayan Microsoft, hızlı ayar butonlarını ve uygulama kısayollarına ayıracak. Ayrıca İos işletim sistemindeki gibi ekran parlaklık ayarı için kaydırma çubuğu getirerek daha kullanıcı dostu bir eylem merkezinin oluşturulması planlanıyor. 

Microsoft'un şirket içi test ekibinden alınan geri bildirimler ışığında geliştirildiği belirtilen yeni eylem merkezi özellikleri, Microsoft'un şirketteki bazı dökümanlarında ortaya çıktı. Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesinin 2 Ağustos tarihinde yayınlanacağı göz önüne alındığında yapılacak değişikliklerin yayınlanacak bu güncellemeye yetişmesi pek olası görünmüyor. Bu nedenle yeni tasarıma sahip eylem merkezinin Redstone 2 kod adı altında geliştirilen ve önümüzdeki yılın ilk yarısında yayınlanması beklenen güncelleme ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. 

Microsoft,  Windows 10 Mobile Redstone 2 güncellemesi ile beklenen bir çok özelliği sisteme entegre etmeye hazırlanırken, gelen bilgilere göre mobil cihazlarda ilk kez kullanılacak bazı yeni özelliklere de yer verileceği iddia ediliyor. Microsoft'un Windows 10 Mobile Redstone 2 güncellemesi ile birlikte ayrıca yeni cihazlarını da gün yüzüne çıkarması bekleniyor. 

Whatsapp