Microsoft, Windows 10 için Yeni Bir Yapı Yayınladı

Microsoft, Windows 10 Insider Preview Fast Ring için Yapı 14926 sürümünü yayınladı.

Microsoft, Ağustos ayında Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini yayınlandıktan sonra Windows Insider programı çerçevesinde bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi için test çalışmalarına başlamıştı. Microsoft, bugün de Windows 10 Yapı 14926 sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. 

Windows 10 Yapı 14926 sürümü küçük bazı yeniliklerin dışında genel olarak performans iyileştirmeleri ve alt yapı düzenlemeleri içeriyor. Açıklanan yenilikler arasında ise Microsoft Edge Erteleme özelliği, mobil tarafta güncellenen WiFi ayarları sayfası tasarımı, pc için yenilenen güncelleme deneyimi ve otomatik şifre girişi gibi yenilikler bulunuyor. 

Microsoft Edge Erteleme özelliği sayesinde artık tarayıcınızda, daha sonra lazım olur diye açık tuttuğunuz sekmeleri, Cortanaya bir hatırlatıcı ekleyerek kapatabilirsiniz. Cortana sizin seçtiğiniz bir saatte bu sekmeleri size hatırlatmak otomatik olarak yeniden açmanızı sağlayacak. Ayrıca şifre yönetimi konusunda ise klavyenizin Num Lock tuşu açık olsa bile otomatik girilen şifrelerde artık sorun oluşmayacak. Windows 10 Yapı 14926 sürümü ile gelen en önemli değişiklik ise Windows uygulama mağazasında gerçekleşti ve Windows Bridge ile dönüştürülebilen Win32 uygulamaları artık Windows Store'da yerini almaya başladı. 

Mobil tarafta ise bazı sorunlar bazı cihazlar için hala devam ediyor. Özellikle önceki Redstone 2 yapılarında oluşan ve Eylem Merkezinin herhangi bir noktasından dokunarak eylem merkezini kapatmayı engelleyen sorun bazı alt ve orta seviye telefonlarda devam ediyor. Bunun yanında güncelleme yüklendikten sonra oluşan sim kart tanımama sorunu için cihazın sınırlanması çözüm oluyor. 

Microsoft, Redstone 2 kod adı altında yeni güncellemesini geliştirmeye devam ediyor ve Windows 10 Mobile kullanıcıları bu güncellemeden çok fazla yenilik bekliyor. 2016 yılı sonlarında ya da 2017 ilk yarısında yayınlanması beklenen Windows 10 Mobile Redstone 2 güncellemesi ile özellikle beklenen özellikler arasında ise transparan eylem merkezi, Başlat menüsü için yatay Mod desteği, Split Screen desteği ile bölünmüş ekran özelliği ve daha iyi multitasking deneyimi için yeni bir menü bulunuyor. 

Whatsapp