Microsoft, Windows 10 için Yeni Bir Insider Güncellemesi Yayınladı

Microsoft, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi için geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Windows 10 Yapı 14931 sürümü Insider Fast Ring için yayınlandı.

Redmond merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, 2 Ağustos tarihinde Windows 10 platformunun ilk büyük güncellemesi Windows 10 Anniversary Update güncellemesini kullanıma sunmuştu. Microsoft, Windows 10 platformunun bir sonraki büyük güncellemesini de Windows 10 Redstone 2 kod adı altında geliştirmeye devam ediyor. 

Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından da test etme imkanı sunulan derlemeleelw yayınlayan Microsoft, bu kapsamda Windows 10 Yapı 14931 sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. Genel olarak performans iyileştirmeleri ve hata gidermeleri içeren Yapı 14931 sürümü çok fazla dikkat çeken yenilik getirmiyor. 

Windows 10 Yapı 14931 Insider Fast güncellemesi ile birlikte Geri Bildirim Merkezi uygulaması da 1.1608.2441.0 sürümüne güncellendi ve Koyu tema modu ve bazı yeni özellikler kazandı. Ayrıca Windows Haritalar uygulaması da güncellenerek ev veya iş güzergahındaki trafik durumunu kontrol etme özelliği eklendi. Ayrıca Windows Haritalar uygulamasında otomatik tema seçimi ile sistem temas ayarları otomatik olarak uygulanabiliyor. Güncellenen Skype uygulaması sayesinde ise Windows 10 Mobile telefonunuzda varsayılan uygulama olarak Skype seçili olduğunda Windows 10 bilgisayarınızdan SMS ve MMS mesajlarını alıp gönderebilirsiniz. 

Windows 10 PC Yapı 14931 ile Giderilen Sorunlar: 

  • Başka bir kullanıcı hesabına geçiş sırasında bu hesaba giriş yapamayarak, siyah ekran yaşamaya neden sorunu düzeltildi.
  • Windows Hesaplama Makinesi, Alarm & Saat ve Ses Kaydedici  gibi yerleşik Windows 10 uygulamalarının yeni bir sürüme güncelledikten sonra çalışmamasına neden olan sorun düzeltildi.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini pc, tablet ve akıllı telefonlar için eşzamanlı olarak geliştirmeye devam ediyor. Bu nedenle Yapı 14931 ya da daha üst bir sürümün yakında Windows 10 Mobile için de yayınlanmadı bekleniyor. Windows 10 Mobile Yapı 14926 sürümünde ortaya çıkan iki sorun nedeni ile Windows 10 Mobile kullanıcıları yeni Insider Fast Ring yapısı için bir kaç gün daha beklemek durumunda kalabilir. 

Whatsapp