Microsoft, Wifi Paylaşımında güç Tasarrufu için Yeni Bir Patent Aldı

Microsoft, Wifi Paylaşımı sırasında düşük pil kullanımı için yeni çalışmalara imza atıyor.

İkisi bir arada hibrit cihazların giderek yaygınlaşması, internet kullanımı tarafında da yeni sorunları beraberinde getiriyor. Hibrit cihazlar sayesinde insanlar artık bilgisayarlarını yanlarında taşıma zorunluluğundan kurulurken, diğer tarafta hibrit cihazlar için ekstra data planı satın almak ya da akıllı telefonları üzerinden internet paylaşımı özelliğini kullanmak zorunda kalıyor. Fakat bu da aşırı pil kullanımına neden oluyor. 

Microsoft'un Windows işletim sistemi akıllı telefonlarda Bluetooth üzerinden internet paylaşımına olanak sağlayarak eşleşmiş Windows 10,  Windows 10 Mobile ve Windows 8.1 Cihazlar arasında veri paylaşımını daha kolay hale getirmişti. Fakat ağın kullanılmadığı durumlarda güç tasarrufu nedeni ile bağlantının otomatik olarak kesilmesi de farklı bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Zira akıllı telefon o anda cepte veya çantada taşınıyorsa yeniden bir zahmete girmek gerekiyor. Ayrıca Wifi Paylaşımı sırasında akıllı telefonların tam güç modunda çalıştığı da düşünülürse ağ boşta kaldığında bağlantının kesilmesi de zorunlu bir hal alıyor. 

Microsoft,  yeni geliştirdiği sistemde akıllı telefonların Wifi Paylaşımı sırasında çok daha az enerji harcamasını sağlayan yeni bir patent aldı. Microsoft'un yeni patenti "Kablosuz bağlantı ile Enerji Tasarrufu" adını alırken, veri transferine ihtiyaç olmadığı durumlarda telefonun tam güç modunu kullanmasını engelliyor ve telefon üzerinden Wifi Paylaşımı sırasında %90'a varan oranlarda enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor. 

Microsoft'un yeni geliştirdiği sistem ayrıca kullanıcıların sosyal ağlarda gezindiği sürelerde,  sistem akıllıca bir şekilde kullanıcıların ortalama sayfa okuma sürelerini hesaplayarak tam güç modunu kapatılmasını ve cihazın uyku moduna geçmesini sağlıyor. Microsoft'un bu özelliği Windows 10 ve Windows 10 Mobile cihazlarda kullanmayı planladığı belirtiliyor. 

Whatsapp