Microsoft Surface Book 2'nin, Geleneksel Dizüstü Bilgisayar Olduğu Söyleniyor

Microsoft'un Surface Book 2'si 1 arada bilgisayarının yeni versiyonu hakkında detaylar gelmeye başladı. İddialara göre 2'si bir arada tasarımı terk eden Surface Book 2, yepyeni bir tasarıma sahip olacak.

Tedarik zinciri kaynaklarındsn alındığı iddia edilen bilgilere göre Microsoft, Surface Book 2'nin seri üretimine başlamış durumda. Görünüşe göre Redmond merkezli teknoloji devi Surface Book 2 bilgisayarını bu ayın sonunda ya da Nisan ayında görücüye çıkaracak. 

Surface Book 2, 1.000 dolardan başlayan fiyatı ile selefinden Surface Book'dan daha ucuz bir fiyat etiketine sahip olacak. Bununla birlikte, bu fiyat noktasına, orijinal Surface Book'un ana satış noktalarından biri olan, yani 2'si bir arada çıkarılabilir tasarımdan vazgeçilmesi ile ulaşılacak. Şu anda önde gelen global pazarlarda satışta olan Surface Book, ne kullanmak istediğinize bağlı olarak bir tablet veya bir dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor.

Yeni Surface Book 2'nin geleneksel bir dizüstü bilgisayar olacağı iddia ediliyor bu yüzden klavye ekranı birbirinden ayrılamayacak. Bu iddialar doğruysa Surface Book 2'ye şimdiden yazık olacak ancak Microsoft'un bu değişikliğe Surface Pro serisi ile çakışmaması için gittiği düşünülüyor. 

Öte yandan, aynı haberde Microsoft'un 2016 yılında yalnızca 500.000 adet Surface Book sattığını belirtiyor, bu nedenle açıkça bu cihaz Surface Pro'ların satış alanına etki etmiyor denilebilir. Fakat ne var ki Surface Book bilgisayarın yüksek fiyatı satışlarda kısıtlamaya neden olmuş olabilir. Bu nedenle Microsoft'un satışlarını artırmak için fiyat düşürme yollarını aradığı da düşünülüyor. Nitekim, bahsedilen kaynaklardan yapılan tahminler bu yıl Surface Book satışlarının 1.2 ila 1.5 milyon arasında değişeceğine işaret ediyor. Surface Pro ise 2017'de 6 milyon adetlik satış rakamına ulaşacak.

Yeni Surface Book 2 dizüstü bilgisayarın 13.5 inç ekranı ve magnezyum alüminyum alaşımlı bir gövdesi olacağı belirtiliyor.

Whatsapp