Microsoft, Redstone Güncellemesi Snapdragon 830 ve 625 Yongalarını da Destekleyecek

Microsoft, geliştirme çalışmaları devam eden ve yaz aylarında yayınlanması planlanan Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile Qualcomm'un yeni işlemcilerini destekleyecek.

Microsoft,  30 Mart tarihinde San Francisco Moscone Center'da düzenlediği Build 2016 Geliştirici Konferansı'nda,  Windows 10 Anniversary Update adıyla Windows 10 platformunun bir sonraki major güncellemesini resmen açıklamıştı. Windows Insider programı çerçevesinde geliştirme süreci Redstone kod adı altında devam eden Windows 10 Anniversary Update hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update ile kullanıcı deneyimini geliştiren ara yüz değişiklikleri ve yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Eylem merkezi kişiselleştirme,  gelişmiş bildirmek ayarları ve yenilenen ayarlar menüsü ile emoji listeleri bunlardan sadece bir kaçı. Fakat Microsoft,  Windows 10 Mobile için masaüstü sürümünden farklı olarak yeni işlemci desteklerini de sisteme kazandıracak. 

Microsoft,  Windows 10 Mobile platformunda şimdilik sadece Qualcomm'un mobil işlemcilerine destek veriyor. Qualcomm, geçtiğimiz aylarda yeni işlemcileri Snapdragon 830 (MSM8998) ve Snapdrsgon 625 (MSM8953) yonga setlerini duyurmuştu. Microsoft'un bu iki yonga seti için destekleme konusunda henüz resmi bir açıklaması olmadı. Fakat 2017 yılı başlarında orta ve üst seviye akıllı telefonlar için sunulmaya başlayacak olan bu iki yonga seti Microsoft'un resmi kayıtlarında ortaya çıktı. Microsoft resmi Windows 10 destek sayfasında,  desteklenen işlemci modelleri arasında Qualcomm'un Snapdragon 830 ve Snapdragon 625 yonga setleri model numaraları ile yer aldı. 

Qualcomm Snapdragon MSM8998 ve MSM8953 model numaralarının desteklediğini belirten Microsoft dökumanlarında ayrıca bu yonga setlerinin işlemci hızlarını artırmanın da desteklendiği belirtiliyor. Böylece Snapdragon 830 ve Snapdragon 625 yonga setleri standart işlemci hızının dışında modifiye edilmiş maksimum işlemci hızları ile de Windows 10 Mobile akıllı telefonlarda kullanılabilecek. 

Whatsapp