Microsoft, Parmak İzi Okuyucu Desteğinin Bu Yaz Windows 10 Mobile'a Geleceğini Doğruladı

Windows 10 Mobile platformu, bu yaz aylarında kullsnıma sunulması beklenen Windows 10 Mobile Anniversary Update ile önemli eksikliklerini giderecek.

Microsoft,  Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sistemlerini önümüzdeki yıl başlarında sunacağı yeni Premium seviye donanımları için hazır hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yaz aylarında ilk olarak Windows 10 Anniversary Update güncellemesini yayınlaması beklenen Microsoft,  aynı zamanda Redstone kod adlı Windows 10 Mobile Anniversary Update için de çalışmalarını sürdürüyor. 

Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile Mobil ekosistemini daha güçlü hale getirmeyi planlayan Microsoft,  yayınladığı güncellemelerde bir çok eksiği giderirken bir taraftan da donanım desteklerini genişletiyor. Son dönemde en popüler Biyometrik Kimlik Doğrulama teknolojisi olan parmak izi okuyucu da yapılan bu geliştirmeleri dahil ediliyor. Bu kapsamda yapılan geliştirmelerden biri de Parmak İzi Okuyucu desteği yakında sisteme entegre edilecek. 

Aslında HP Elite X3'ün duyurusu ile birlikte Windows 10 Mobile işletim sisteminin Parmak İzi Okuyucu desteğine kavuşacağı belli olmuştu. Bugün ortaya çıkan belgelerde ise Windows 10 Mobile işletim sisteminin yaz aylarında yayınlanacak yeni bir güncellemeden sonra Parmak İzi Okuyucu desteğine kavuşacağı resmi olarak doğrulanmış oldu. 

Yukarıdaki slaytta da görüldüğü üzere Windows Hello da parmak izi okuyucu özelliğini mobilde destekleyecek şekilde genişleyecek. Windows Hello masaüstünde parmak izi okuyucu desteğine sahipti. Şimdi de aynı driverlerın ARM işlemciler için güncellenmesiyle Windows Hello akıllı telefonlarda da parmak izi desteğine sahip olacak. 

HP, ilk Windows 10 Mobile akıllı telefonu Elite X3'ü Snapdragon 820 yonga seti,  4GB sistem belleği ve 5.5 inç büyüklüğünde Quad HD ekran, İris tarayıcı ile birlikte parmak izisensörüne sahip biyometrik doğrulama yöntemine sahip olarak duyurulmuştu.  Yaz aylarında satışa sunulacağı açıklanan HP Elite X3, görünüşe bakılırsa Parmak İzi Okuyucu özelliğine sahip ilk Windows 10 Mobile akıllı telefon olacak. 

Whatsapp