Microsoft, Önerilen Uygulamalar Özelliğinde Değişikliğe Gidiyor

Microsoft'un Windows 10 güncellemesi ile başladığı önerilen uygulamalar artık Başlat Menüsünde yer alacak.

Windows 10,  şimdiye kadar ki en iyi Windows işletim sistemi olarak kabul ediliyor. Fakat ne var ki her işletim sisteminde olduğu gibi  Windows 10 işletim sisteminin de sevilen ve sevilmeyen yönleri var. Windows 10 kullanıcılarının ikiye ayrıldığı bir özellik ise Önerilen Uygulamalar özelliği oldu. Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi)  ile önerilen uygulamalar özelliğinde de değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 

Daha spesifik olarak açıklamamız gerekirse,  Önerilen Uygulama sayısı beş adetten 10 adede artacak, "statik" uygulamalar (varsayılan olarak Başlat Menüsü'ne tutturulmuş stok uygulamaları) sayısı ise 17'den 12'ye düşecek.

Önerilen Uygulamalar özelliğini bilmeyenler için bunlar "Programlanabilir Karolar" olarak adlandırılıyor. Bilgisayarınızda yüklü olmasa bile kurulu uygulama gibi başlat menüsünde görünüyor ve bu canlı karolar üzerinden Önerilen uygulamaları Windows Store uygulama mağazası üzerinden yüklemeniz kolaylaştırılıyor. Ayrıca Windows 10 güncellemesi ile ön yüklü olarak gelen Candy Crash ve Microsoft'un Solitaire Collection gibi uygulamalara da kolayca bilgisayardan kaldırılabiliyor. Son olarak Önerilen Uygulamalar canlı karolarını başlat ekranından da çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. 

Halihazırda Windows 10 Threshold 2 işletim sistemi Başlat Menüsü'nde beş adet Önerilen uygulama ile geliyor. Yaz aylarında kullanıma sunulması planlanan Windows 10 Anniversary Update ile bu rakam 10 adet olacak. Tabi ki başlat ekranında canlı karo ile gösterilen bu uygulamalar aslında bilgisayarınıza ön yüklü olmayacak. Sadece bu canlı karolara dokunduğunuzda sizi ilgili uygulamanın Windows Store indirme sayfasına yönlendirecek. 

Redstone kod adı altında geliştirilen Windows 10 Anniversary Update,  Microsoft Edge eklenti desteği,  Geliştirilmiş Başlat Menüsü,  Bildirim Senkronizasyonu, Windows için Bash on Ubuntu ve Ara yüz Geliştirmeleri gibi bir çok önemli yenilikle geliyor. Windows 10 Redstone güncellemesi resmi olarak "yaz aylarında yayınlanacak" şeklinde açıklama yapılmış olsa da büyük ihtimalle Temmuz 2016 tarihinde kullanıcılara sunulacak. 

Whatsapp