Microsoft misyonundan Windows 10 Mobile'ı kaldırdı

Yazılım dünyasının lider isimlerinden olan Microsoft, aldığı çarpıcı karar ile birlikte şirket misyonunda bulunan mobil ibaresini kaldırdı.

Yazılım dünyasının en önemli isimleri arasından gösterilen Microsoft, şaşırtıcı bir kararla Windows 10 Mobile'a verdiği desteği yavaş yavaş sonlandırmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Güvenlik ve Etkileşim Komisyonu'nda kendi iş tanımını gerçekleştiren Microsoft, çokta şaşırtmayan bir kararla misyonlarında artık Windows 10 Mobile'ın yer almadığını belirtti.

Artık bulut işleme ve Azure ünitesine tüm ağırlıklarını vereceğini açıklayan şirket, telefonlarla ilgili tüm operasyonlarını ikinci plana kaldırdı.

Yeni misyonunu açıklayan firma ''Microsoft gezegende bulunan tüm kişiler ve kuruşların daha fazlasını yapması için onlara destek olan bir yüksek teknoloji firmasıdır. Dünyanın her yerinde yerel fırsatlar yaratmak ve firmaların büyümelerine katkıda bulunmak bizim hedefimizdir. stratejimiz sınıfının en iyisi platformlarda akıllı bulut sistemleri ve yapay zekayla desteklenmiş akıllı sistemler kurmaktır.'' olarak değiştirdi.

Böylelikle firmanın önceki yıllarda misyon değerinde yer alan mobil kelimesi kaldırılarak firmanın artık mobil sektörden tam anlamıyla olmasa da, işletim sistemi ve çeşitli uygulamalarını kaldırdığını söyleyebiliriz. Microsoft kısa bir süre öncesinde mobil cihaz kullanıcıların en çok kullandığı mobil uygulamalar arasında gösterilen Swype Keyboard'ın satın alımını gerçekleştirerek aslında sektöre devam edeceğini de gözler önüne sermişti.

Whatsapp