Microsoft, Linkedin'i Satın Aldığını Duyurdu

Microsoft CEO'su Satya Nadella, bugün yaptığı duyuru ile Linkedin'in Microsoft bünyesine katıldığını açıkladı.

Redmond merkezli yazılım devi Microsoft,  son yıllarda büyük satın alma operasyonlarına imza atıyor. Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu da satın alan Microsoft,  bugün de Linkedin anlaşmasını resmi olarak duyurdu. 

Bilindiği üzere Linkedin, dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağı konumunda. Microsoft'un satın aldığını duyurduğu Linkedin anlaşması, Microsoft tarihinde bir rekor oldu ve anlaşma toplamda 26.2 Milyar Dolar gibi astronomik bir rakamdan tamamlandı. 

Microsoft'un Linkedin'i satın alma anlaşmasının detayları henüz belli değil. Fakat gelen bilgilere göre Linkedin CEO'su Jeff Weiner, satın alma işlemi tamamlandıktan sonra da görevinin başında kalacak ve Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya rapor sunacağı belirtiliyor. 

Satya Nadella konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: "birlikte LinkedIn, Office 365 ve Dynamics’in büyümelerini hızlandırabilir, gezegendeki tüm insanların ve organizasyonların güçlenmesine katkıda bulunabiliriz, dedi. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın anlaşmayı duyulmasını ardından Linkedin'in hisse değerleri bir anda %50'ye yakın oranda değer kazandı. 

Microsoft'un Linkedin'i satın alması ile ilgili bilinenler şimdilik bu kadarla sınırlı. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili detaylı bilgiler ortaya çıkmaya devam ettikçe sizlere aktaracağız. 

Whatsapp