Microsoft Launcher, 1 milyon aktif kullanıcının tercihi

Yazılım dünyasının önemli ismi Microsoft tarafından satın alınan Android'in popüler arayüz uygulaması, 1 milyon aktif kullanıcı seviyesine erişmeyi başardı.

Yazılım dünyasının lider ismi olan Microsoft, aldığı kararla birlikte Windows Phone'u neredeyse tozlu raflara kaldırmıştı. Donanım üretimini durduran ekip eski gibi yazılımlara daha çok önem vereceğinden söz ederken, Android'in popüler arayüz uygulaması Arrow Launcher'i satın aldığını duyurmuştu.

Bu arayüz uygulamasının ismini Microsoft Launcher olarak isimlendiren ekip, Google Play Store çok kısa sürede 1 milyon aktif kullanıcı sayısına erişmeyi başardı. Böylelikle uygulama mağazasının en popülerleri arasında giren uygulama, tahmin edilmeyen bir hızla yaygılaşırken 1 milyon aktif kullanıcı kilometresinin aşıldığı Microsoft UX tasarımcısı Joshua Bradley'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte duyuruldu.

Kısa süre içerisinde Microsoft tarafından da konuyla ilgili resmi bir açıklama geleceği düşünülürken, şirket bu arayüz uygulamasıyla birlikte Windows 10 işletim sistemiyle cihazınızın bir bütün olarak çalışmasına imkan tanıyor.

Arayüz uygulamasının 10 milyon seviyesinde bir indirme rakamına eriştiği düşünülürken, bunlardan sadece 1 milyonunun aktif olarak kullandığı söyleniliyor. Google Play Store'da 326 binden fazla kez oylanan Microsoft Launcher'in genel puan ortalaması ise 4.6 oranında. Microsoft Launcher kısa süre içerisinde güncellenerek daha çok duvar kağıdı, daha farklı tema renkleri, yeni simge paketleri ve fazlasıyla birlikte karşımıza çıkacak.

Whatsapp