Microsoft, Hindistan'da Yeni Bir Lumia Test Ediyor

Lumia 650, son Lumia cihazı olacak iddialarına rağmen Microsoft, Hindistan'da yeni bir Lumia akıllı telefon test ediyor.

Microsoft,  Nokia Cihazlar ve Servisler ii kolunu satın aldıktan sonra bir süre yeni Lumia akıllı telefon üretimini yavaşlatmıştı. Son olarak Şubat ayında Lumia 650'nin duyurulması ile birlikte bir çok haber sitesi Windows Phone platformu öldü şeklinde haberler yapsa da Microsoft'un attığı adımlar bu haberlerin aksini ispat ediyor. 

Öncelikle Microsoft'un OEM ortakları ile yapılan ortak çalışmalar sonucu piyasaya çok sayıda Windows 10 Mobile akıllı telefon sunuldu. Şimdi ise Microsoft'un RM-1182 model kod numaralı yeni bir Lumia akıllı telefonu Hindistan'da test ettiği,  Hindistan İthalat ve İhracat verilerinin listelendiği Zauba kayıtlarında ortaya çıktı. 

Test amaçlı ithalat olarak listelenen yeni cihazın ortalama perakende satış fiyatı 375 ile 450 dolar arasında olacağı, Zauba ithalat fiyatı üzerinden hesap ediliyor. Bu da test edilen bu cihazın orta-üst seviye bir akıllı telefon olacağını gösteriyor. Microsoft'un geçtiğimiz yıl 18 Kasım tarihinde yine orta seviye bir akıllı telefonu Hindistan'da test ettiği bildirilmişti.

Hindistan'daki Zauba veri tabanında ortaya çıkan bu cihaz büyük ihtimalle iptal edildiği iddia edilen Lumia Honjo kod adlı Lumia 850 olacak. Lumia 850'nin canlı görselleri daha önce Çin'de ortaya çıkmıştı ve muhtemel teknik özellikleri hakkında da detaylı bilgiler paylaşılmıştı. Lumia 850 ayrıca Endonezya ve Çin'de sertifika sürecinde ortaya çıkmış, Polonya'da bir perakende sitesi üzerinde de 2016 yılının birinci çeyreğinde satışa sunulacağı belirtilmişti. 

Whatsapp