Microsoft, Facebook'u Satın Almaya Niyetli

Microsoft, 24 Milyar Dolarlık teklifle Facebook'un kapısını çaldı. Microsoft, Facebook'u satın almak için ciddi hamleler yapmış.

Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, son dönemlerde yaptığı büyük satın alma operasyonları ile dikkat çekiyor. Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolu, Xamarin, Sunrise ve Acompli gibi firmalar yakın zamanda Microsoft tarafından satın alınan firmalar arasında yer alıyor. Bugün gelen bilgilerde ise Microsoft'un bir zamanlar Facebook'u satın almak için de önemli adımlar attığı ortaya çıktı. 

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer, şirketten 2014 yılında ayrılmış ve yerine Satya Nadella atanmıştı. Steve Ballmer şimdiler ise Los Angeles Clippers takımının sahibi ve Twitter'ın yatırımlarından biri. 

Steve Ballmer katıldığı CNBC on Friday programında gündeme bomba gibi düşen açıklamalara imza attı. Steve Ballmer yaptığı açıklamada eğer anlaşılabilseydi Microsoft'un Facebook için 24 Milyar doları gözden çıkardığını belirtti. 

Microsof'un Facebook'u satın almak için yaptığı teklif ise şu şekilde oldu: Microsoft başlangıçta Facebook'un 15 milyar dolar değerinde hissesini peşin satın alacaktı. Devamında ise takip eden her altı ayda bir %5 oranında bir hisse satın alması daha yapılacaktı. Steve Ballmer'ın belirttiğine göre Microsoft bu satın almayı toplamda 5-7 yıl arasında tamamlamayı öngörüyordu. 

CNBC on Friday Steve Ballmer'a Microsoft'un bu satın alma için ne kadarlık bir fiyatı gözden çıkardığını sorduğunda ise Steve Ballmer, 24 Milyar Dolar cevabını verdi. 

Açık konuşmak gerekirse Mark Zuckerberg o tarihte kesinlikle doğru seçim yaptı. Zuckerberg şu anda 57 milyar dolarlık bir servetin sahibi ve Facebook'un da bugünkü piyasa değeri 374 milyar dolara ulaştı. 

Whatsapp