Microsoft, Eylem Merkezinde Sürükle / Bırak Yöntemi ile Kişiselleştirme Özelliğini Getiriyor

Microsoft'un şirket içi testlerinde Eylem ve hızlı ayar butonlarını için yeni özellikler test ettiği ortaya çıktı.

Microsoft,  Mart ayında Windows 10 Mobile güncellemesini mevcut Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için de yayınlandıktan sonra geliştirmelerine Windows 10 Mobile Redstone sürümü altında devam ediyor. Tabi bu arada Windows 10 Mobile Yapı 10586 sürümü için de hata giderme ve performans iyileştirmeleri için güncellemeler yayınlanmaya devam ediyor. Son olarak dü yayınlanan Yapı 10586.218 sürümü de bu hata giderme ve performans artırma güncellemelerinden biriydi. 

Windows 10 Mobile Redstone sürümü altında ise Microsoft daha çok yeni özellikler ve kullanıcı deneyimini geliştiren değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bu değişikliklerden biri de şirket içinde test edilen sürümlerden birine ait olduğu belirtilen ekran görüntülerinde ortaya çıktı. Microsoft şirket içi testlerde eylem merkezi düzenlemeleri için sürükle bırak yöntemi ile hızlı ayar butonlarını düzenleme özelliğini Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sistemlerine getirmeye hazırlanıyor. 

Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere eylem merkezinde yapılan bir başka değişiklik ise tüm hızlı ayar butonlarında düzenleme yapılabilecek olması. Mevcut Windows 10 Mobile ve Windows 10 sürümlerinde ise sadece en alt satırda değişiklik yapılmasına izin veriliyor. 

Microsoft,  Windows 10 ve Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile eylem merkezi geliştirmelerine önem veriyor. Eylem merkezinde interaktif bildirimlerden sonra tanıtımı yapılan gelişmiş bildirim özelliğinden sonra şimdi hızlı ayar butonları kişiselleştirmesinin getirilmesi de bunu gösteriyor. Bu yeni özelliğin bir sonraki Windows Insider sürümünde mi yoksa daha sonra mı geleceği ise şimdilik bilinmiyor. 

Whatsapp