Microsoft Edge, Yakında iOS ve Android'e Gelebilir

Microsoft'un Windows 10 tarayıcısı Microsoft Edge, yıl sonundan önce İOS ve Android platformlarında kullanıma sunulabilir.

Yakın tarihli bazı söylentiler gerçeğe dönüşürse, Microsoft'un şık Windows 10 tarayıcısı Microsoft Edge, tarayıcı alanındaki rekabete katılmak üzere iOS ve Android platformları için kullanıma sunulabilir.

Söylentiye göre, Microsoft Edge 2017 yılının sonuna kadar çoklu platform haline gelecek ve bu da Redmond merkezli yazılım devinin, tarayıcıyı önde gelen mobil işletim sistemleri için kullanılabilir hale getirmek için üç aydan daha kısa bir süreye sahip olduğu anlamına geliyor. Kötü bir üne sahip olan Internet Explorer'ın halefi olan Microsoft Edge tarayıcı, birkaç yıl önce Windows 10 işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunulmuştu.

Microsoft Edge, oldukça fazla rakibin olduğu bir yerde, olağanüstü rakiplerle yarışmak zorunda kalacak Apple'ın Safari, Google'ın Chrome, Mozilla'nın Firefox, Opera, Samsung'un kendi İnternet tarayıcısı ve bir çok diğer tarayıcı gibi rakiplere karşı Microsoft Edge'in neler yapacağını görmek eğlenceli olabilir. Bununla birlikte, Edge'in iOS sürümünün, Safari'nin WebKit motorunu kullanması ve ona uyması gerekeceği gerçeği nedeniyle, Android'deki muadili ile aynı bağımsız tarayıcı olmayacağını belirtmek gerekir.

Ayrıca yine söylentilere göre, tam sayfa çeviri gibi bir çok Bing servisinin de iOS ve Android platformları için yayınlanacak olan Microsoft Edge tarayıcının bir parçası olacağı belirtiliyor. 

Whatsapp