Microsoft Edge, Web bildirimleri ve Yeni Özellikler Kazanacak

Microsoft, Windows 10 tarayıcısı Microsoft Edge için yeni özellikleri yakında kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Microsoft,  geçtiğimiz hafta San Francisco Moscone Center'da Build Geliştirici Konferansı'nda, Windows 10 dahil bir çok yeni ürünü ile ilgili ilk bilgileri paylaşmıştı. Windows 10 için yeni Canlı Karo özellikleri,  gelişmiş bildirimler ve Cortana geliştirmeleri tanıtılmıştı. Fakat Microsoft Edge ile ilgili çok fazla detay paylaşılmamıştı.  Bugün düzenlenen Microsoft Edge Web Summit'te geliştirici ve kullanıcılar için yeni duyurular yapıldı.

Microsoft Edge, yakında yayınlanacak güncelleme ile Web Bildirimleri özelliğine kavuşacak. Geliştiriciler, web bildirimleri APİ'lerini kullanarak uygulama geliştirip ayrıca bildirimleri özelleştirerek Windows 10 eylem merkezinde içinde de görüntülenmesini sağlayabilecek.

Microsoft Edge Web Summit zirvesi canlı sunumu sırasında bir özellik daha katılımcılara gösterildi. Buna göre Microsoft Edge sekmelerini özelleştirilmiş canlı karolar oluşturarak daha sonra okunabilir hale getirebilecek. Okuma modunda kaydedilecek olsn sayfalar, kullanıcıların veri tasarrufu yapmasına da olacak sağlayacak. Bu özelliği kullanmak için web sitesinin url bağlantısına sağ tıklayarak  okuma modunda kaydetmek yeterli olacak.

Microsoft,  Edge Tarayıcı için duyurulan bu yeni özelliklerin Windows 10 Anniversary Update ile kullanıcılara sunulacağını belirtiyor. Windows 10 Anniversary Update ise büyük ihtimalle Temmuz 2016 tarihinde kullanıcılara sunulmaya başlayacak. Rami dağıtım öncesinde ise Windows Insider programı çerçevesinde ön izleme sürümleri ile Windows Insider kullanıcılarına için yayınlanması beklenen sürümlerde yeni Microsoft Edge özelliklerinin sunulacağı tahmin ediliyor.

Whatsapp