Microsoft Edge ve Windows 10 Pazar Payında Hafif Bir Artış Yaşanıyor

Microsoft'un en önemli ürünleri arasındaki Windows 10 ve tarayıcısı Microsoft Edge, pazar paylarında küçük de olsa bir yükselme kaydediyor.

Net Market Share, bugün işletim sistemi ve tarayıcı pazarına ait pazar payları ile ilgili rakamları paylaştı. Windows 10 ve Microsoft Edge'in büyümesi son birkaç ay içinde yavaşladığından, son verilerin her zamanki gibi şaşırtıcı bir tarafı yok. Bununla birlikte Windows 10 ve Microsoft Edge'in pazar Payında hala bir büyüme yaşanıyor ancak bu büyüme rakamları fazla çok büyük değil. 

Windows 10 Şubat ayında %25.19 pazar payına sahipti. Şimdi ise %25.36'lık bir paya ulaştı. Bu büyüme özellikle ilginç çünkü Windows 10, Şubat ayında pazar ayında bir miktar gerileme yaşamıştı. Ancak Mart ayında tekrar büyüme yaşaması önemli.  Windows 10'a ek olarak, Microsoft'un Windows 7 işletim sistemi hala büyümekte. Windows 7 işletim sistemi şimdi masaüstü işletim sistemi pazarının yaklaşık %50'sine ulaşmış durumda. Net Market Share'in raporuna göre Windows 7, Şubat ayındaki %48,41 pazar payından, Mart ayında %49,42 oranına yükseldi. 

Windows 10 işletim sisteminin varsayılan tarayıcısı olan Microsoft Edge de pazar payında küçük bir artış yaşamayı başardı. Microsoft Edge Tarayıcı şimdi EdgeHTML 14 ile %4.84, EdgeHTML 13 ile %0.59 ve EdgeHTML 12 ile %0.18 pazar payına ve piyasa toplamında %5.61'lik pazar payına ulaşmış durumda. Microsoft Edge Tarayıcı bir önceki ay ile karşılaştırıldığında ise %5.54 pazar payına sahipti. 

Microsoft Edge'in son sürümü ilginç bir şekilde geçen ay bir büyüme yaşamadı. Microsoft, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Windows 10 Creators güncellemesi ile birlikte Microsoft Edge 15 sürümünü kullanıma sunacak ve bu sürüm için de verilerin elimize ulaşmadı gerekiyor. Zira Microsoft, Microsoft Edge 15 ile önemli yenilikler ve geliştirmeler sunacak. 

Whatsapp