Microsoft Edge Tarayıcı Kaydirma Hareketlerine Kavuşuyor

Microsoft, İnternet Explorer tarayıcının popüler özelliği kaydırma hareketlerini Microsoft Edge tarayıcıya getirmeye hazırlanıyor.

Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Windows 10 işletim sistemi ile kullanıma sunulan Microsoft Edge tarayıcının da gelişim süreci devam ediyor. Microsoft, Edge tarayıcıya gelişmiş yeni özelliklerin yanı sıra İnternet Explorer tarayıcıdan tanıdığımız özellikleri de entegre ediyor. 

Bugün Mspoweruser tarafından paylaşılan görsellere göre Microsoft Edge Mobil tarayıcının sağa ve sola kaydırma hareketleri ile sayfa değiştirme özelliğine kavuşuyor. Kaydırarak sayfa değiştirme özelliği İnternet Explorer tarayıcıda kullanıma sunulmuş, sağladığı kullanım kolaylığı nedeniyle bir çok kullanıcı tarafından beğenilse de istem dışı sayfa yüklemeye neden olması nedeni ile bu özellikten şikayetçi olan kullanıcılar da bulunuyor. 

Microsoft ayrıca Windows 10 varsayılan tarayıcısı Microsoft Edge için WOFF 2.0 Yazı Desteği de sunmaya hazırlanıyor. WOFF 2.0 yazı fontu desteği tarayıcıların sayfa yükleme süresini yaklaşık olarak %30 oranında azaltıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre günümüzde web sitelerinin yaklaşık %60'ı özel yazı fontu kullanıyor. Özel yazı fontu da boyutu artırarak sayfa yüklenmesini geciktiriyor. Microsoft Edge için entegre edilen WOFF 2.0 Yazı Desteği sayesinde web sayfasının yazı boyutu azaltılarak yükleme hızlandırılıyor. 

Microsoft Edge tarayıcı son olarak eklrnti desteği ve web bildirimleri desteği kazanmıştı.  Microsoft, bu özelliklerin şimdilik sadece Windows Insider sürümlerinde test edildiğini ve yaz aylarında yayınlanacak olan Windows 10 Anniversary Update  güncellemesinde Microsoft Edge Tarayıcı ile birlikte tüm Windows 10 kullanıcıları için sunulacağını belirtiyor. 

Whatsapp