Microsoft Edge, mobil cihazların sonrasında tablet bilgisayarlarda

Yazılım dünyasının en önemli isimleri arasında gösterilen Microsoft firması, Edge isimli tarayıcısını mobil cihazlar ardından tablet PC'ler içinde hazırladı.

Bir dönemler tarayıcı dünyasının en önemli ismi olarak karşımıza çıkan Microsoft firması, hem masaüstü hemde mobil cihazlar için yeni nesil internet tarayıcısı Edge'nin tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu internet tarayıcısı ile birlikte sektörde çok daha iddialı bir hale kavuşmayı hedefleyen firma, şimdilerde ise gerçekleştirdiği yeni duyuru ile birlikte tarayıcının tablet bilgisayar sürümünü tanıttı.

Hem masaüstü sürümlerde hemde mobil sürümlerde rekabeti çok gerisinde kalan firma, bakalım tablet bilgisayar sektöründe Microsoft Edge ile nasıl bir başarı elde etmeyi başaracak. Oldukça sade ve bir o kadarda şık bir arayüzüyle birlikte gelen internet tarayıcısı, ortak çalışma özelliğini de içeriyor.

Tarayıcı da masaüstünde bir sayfa açtığınızda burada açılan sayfa hızlı bir şekilde mobil sürüme veya tablet bilgisayarlarınıza aktırılabilirken, herhangi bir cihaz üzerinden kayıt altına aldığınız verileri de tüm cihazlar arasında senkronize edebiliyor. Gizli sekme modunu da destek sunan tarayıcı dahili olarak gelen QR kod okuyucu özelliğiyle de harici bir uygulamaya gerek duymuyorsunuz.

Bu sektör daha çok Google Chrome ile Safari internet tarayıcılarının liderliği göze çarparken, Microsoft Edge'nin ne kadar başarılı olacağı ise tam anlamıyla merak konusu.

Whatsapp