Microsoft Courier Gerçek Oluyor, Surface Phone 2018'de Gelebilir

Microsoft'un katlanabilir tablet prototipi olarak ortaya çıkan Courier, 2018 yılında Microsoft'un yeni mobil cihazı olarak piyasaya sürülecek. Surface Phone hatali sonunda gerçekleşiyor.

Microsoft'un Surface Phone projesi yılın hikayesine döndü. Redmond merkezli şirketin Nokia cihazlar ve servisler iş kolunu satın almasından sonra şirketin akıllı telefon pazarında atağa kalkacağını düşünenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğradı. Ancak yıllardır dile getirilen Surface Phone, ya da Microsoft'un tabi ile "Ultra Premium Mobil Device" hakkında haberler hiç bitmedi. Bugün, yeni bir Surface Phone söylentisi daha tekboloji gündeminde yerini aldı. 

Surface Phone hakkında haberleri yazarken, duyumlara ve sızıntılara temkinli ywklwşmamıxın temel sebebi, şirketin böyle bir cihazı piyasaya sürecek kadar cesur olmaması ve mevcut yönetim altında mobil cihaz pazarına girme ihtimalinin düşük olmasından kaynaklanıyor. 

Bununla birlikte, Microsoft'un 2016'da aldığı ortaya çıkan tüm patentleri takip ederek geçtiğimiz günlerde olduğu gibi bu tür bir cihaz üzerinde aktif olarak çalıştığını gösteren çok sayıda kanıt da yok değil.

Microsoft'a yakınlığı ile bilinen Windows Central'in yayınladığı bir haberinde, şu anda Microsoft'un hala iddia edilen Ultra Premium Mobile Device için çalışmalarına devam ettiğini ve katlanabilir tabletinin 2018'de pazara çıkacağı iddia ediliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=UmIgNfp-MdI

Katlanabilir tabletin telefon özelliğine sahip olacağı ancak Microsoft'un CShell uyarlanabilir Windows 10 kullanıcı arabirimi ve Windows 10 Mobile yerine Andromeda kod adı ile geliştirilen Windows Core işletim sistemi üzerinde çalıştırdığı belirtiliyor.

Microsoft ayrıca, Surface serisi diğer cihazlarda olduğu gibi bu yeni cihazı için de üçüncü taraf üreticilere lisanslama yolunu izleyecek. Bu sayede sayısız Surface Pro benzeri cihazlarda olduğu gibi, farklı üreticilerden de katlanabilir yeni Surface benzeri cihazlar görebiliriz.  

Microsoft, bakalım bu sefer bir çok Windows hayranı tarafından heyecanla beklenen yeni cihazını piyasaya sürmeye cesaret edebilecek mi? 

Whatsapp