Microsoft Band 2 satışları durduruldu

Microsoft'un Band 3 modelini sunmayacağı ifade ediliyor..

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Microsoft, özellikle ilk planda yazılım alanında Windows işletim sistemi ile başarılı oldu. Ancak akıllı telefon pazarında ise Windows 10 Mobile oldukça kötü bir grafik çiziyor. Firma ayrıca yazılım alanında farklı projelerde de adından söz ettiriyor.

Diğer taraftan Microsoft, son dönemde donanım alanında da sunduğu cihazlarla adından söz ettirdi. Özellikle akıllı telefon ve tablet pazarında cihazlarla ilgi çeken firma, ayrıca giyilebilir cihaz pazarına da giriş yapmış ve Microsoft Band fitness takip bilekliklerini pazara sunmuştu.

Son olarak firmadan geçtiğimiz sene Ekim ayıdan Microsoft Band 2 gelmişti ve gelen yeni bilgilere göre Microsoft bu cihazının satışlarını durdurdu. Artık Microsoft Band 2, firmanın online satış mağazası üzerinden satın alınamıyor. 

Ayrıca gelen bir başka bilgi de Microsoft'un Band 2 satışlarını durdurduğunu ve bunun yanında da Microsoft Band 3'ün de yakın zamanda ya da hiç bir zaman sunulmayacağı şeklinde. Microsoft, bu kararı ile giyilebilir cihaz pazarında çekilme kararı alırken, ayrıca Microsoft Band  ve Band 2'nin geliştirilmesini sağlayan takımın da başka projelere yönlendirildiği kaydediliyor.

Henüz Microsoft cephesinden giyilebilir cihaz pazarından tamamen çıkıldığına dair resmi bilgi ise gelmiş değil. Ancak şu an için durdurulduğunu söyleyebiliriz. 

Microsoft:

We have sold through our existing Band 2 inventory and have no plans to release another Band device this year. We remain committed to supporting our Microsoft Band 2 customers through Microsoft Stores and our customer support channels and will continue to invest in the Microsoft Health platform, which is open to all hardware and apps partners across Windows, iOS, and Android devices.

Whatsapp