Microsoft, Anniversary Update ile İlgi Çekici Yenilikler Sunmaya Hazırlanıyor

Microsoft'un Build Geliştirici Konferansı'nda duyurduğu Windows 10 Anniversary Update için hazırladığı yenilikler hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Microsoft,  30 Mart tarihinde San Francisco Moscone Center'da düzenlediği Build Geliştirici Konferansı'nda (Build 2016) Windows 10 işletim sisteminin ilk büyük güncellemesi "Windows 10 Anniversary Update"  duyurulmuştu. Windows 10 Anniversary Update ya da şirket içi kod adıyla Windows 10 Redstone güncellemesi,  Cortana, Continuum,  Eylem Merkezi ve Başlat ekranı başta olmak üzere bir çok yenilikleri beraberinde getirecek. 

Fakat gelen bilgilere bakılırsa Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update ile İlgi Çekici daha fazla özelliği de kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre Microsoft,  Windows 10 için "Picture in Picture"  adlı güzel bir özellik üzerinde çalışıyor. Microsoft'un resmi yol haritasına göre Picture in Picture adlı özellik ilk başta sadece masaüstü ve tabletler için geçerli olacak fakat  gelecekte Windows 10 Mobile için de kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Bu özelliğin masaüstü bilgisayarlarda çok kullanışlı olmayabileceği tahmin edilirken, tabletlerde ise oldukça yararlı olacağı belirtiliyor. 

Şimdilik Microsoft'un bu yeni özelliği hakkında daha fazla bilgi yok. Fakat resmi yol haritasında yapılan açıklama şu şekilde: 

"Diğer görevlere odaklanırken, medya içeriğini izleyin" 

Benzer bir özellik İos 9 ile sadece bazı İpad tabletler için de sunulmuştu. Özellik sayesinde kullanıcılar herhangi br uygulama ile etkileşim halindeyken, youtube üzerinde video izleme imkânı da buluyor. Aynı zamanda Picture in Picture adı verilen İos 9 özelliği hakkında aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz. 

<iframe width="300" height="183" src="https://www.youtube.com/embed/IrC0c9BSXCw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update'i "yaz aylarında yayınlanacak" şeklinde duyurdu. Fakat daha sı ra gelen bilgilerde Windows 10 Anniversary Update'in Temmuz ayında kullanıcılara sunulacağı belli olmuştu. 

Whatsapp