Microsoft, Adalet Bakanlığı'nı dava ediyor

Teknoloji devi Microsoft, bilgi isteklerinden dolayı Adalet Bakanlığı'na dava açıyor

Dünya genelinde ülkemiz de dahil olmak üzere suça karışmış olan kişilerin yakalanması amacı ile adalet bakanlıkları, mahkemeler ve güvenlik teşkilatları, Facebook, Twitter, Apple, Samsung, Microsoft gibi dünya devi firmalardan bazı kişilere ait bilgiler talep etmekteler.

Son günlerde de özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde Apple ve FBI arasında yaşanan bir olay gündeme damgasını vurdu. FBI devam eden bir davada suçlunun cihazının şifresinin kırılması için Apple'dan istekte bulunurken, Apple bu isteği reddetmişti.

Söz konusu davada daha sonra FBI, Apple'ın yardımı olmadan cihazın şifresinin kırıldığını açıklarken, Apple'ın karşı gelmesi kararına da bir çok büyük teknoloji firmasından destek de gelmişti.

Şimdi de Microsoft cephesinden bazı bilgiler geldi ve bu bilgilere göre de teknoloji devi firma, veri isteklerinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'na karşı bir dava başvurusu gerçekleştirdi.

Microsoft açıklamasında, 2014 Eylül ve 2016 Mart ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde adli kurumlardan 5264 talep aldıklarını kaydederken, bunların yarısı gizlilik emiri içerdiğini ekledi. Adli kurumların 2567 isteği gizlilik içerirken, 1752'si ise zaman litimi olmadan geldi. 

Microsoft'un özellikle müşteri gizliliğine önem verdiği kaydedilirken, bu gelen isteklerin hiçbirinin firma tarafından verilmediği ifade ediliyor.

Bakalım bu dava sonrasında teknoloji dünyasında ne gibi değişiklikler olacak...

Whatsapp