Microsoft, 3.5 mm kulaklık girişini küçültecek

Son dönemlerde geliştirilen yeni nesil akıllı telefon modellerinde yer almayan 3.5 mm kulaklık girişini cihazlara konumlandırmak için çalışan Microsoft, yeni bir patent başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Yazılım dünyasının lider ismi olarak karşımıza çıkan Microsoft, akıllı telefon pazarında iddialı bir hale kavuşmak adına Nokia firmasını almış ve cihaz üretimine başlamıştı. Ancak tüm çabalarına rağmen sektörde tutunamayan şirket, farklı patent başvurularını gerçekleştirmek için çalışmalara başladı.


Bu bağlamda son dönemlerde akılları çok karıştıran kablolu kulaklık modelleri üzerinde çalışan ekip, üreticilerin kulaklık girişi ile şarj girişlerini tek bir port üzerinden gerçekleştirmemesi için çalışmalara başlamış. Bunun için çalışmalar yapan ekip sadece girişi tamamen cihaza sığdırmak yerine, kulaklığın kablo ucu kısmına uyacak şekilde genişletmek için çalışmalara başladı. Yani telefonlarınızın yan kısmına konumlandırılacak olan bu giriş, esnek bir giriş olup uç kısma göre genişleyecek.


Bu patenti almak için 2 farklı yöntem üzerinde çalışan şirket birisinde genişleyebilen katı katlanır malzemeye yer verilirken, bir diğerinde ise yumuşak ve esneyebilir zar kullanılacak. Böylelikle cihaz içerisine sadece kablo bağlantısı konumlandırılırken, kapladığı alan da böylelikle minimize ediliyor. Ayrıca şirket bu esnek kısımı cihazda saklamak için bir yöntem arıyor.


Microsoft'un bu patenti almak için çalışmalara başladığı belirtilirken, patenti ne zaman alacağı ve hangi dönemler ardından akıllı telefonlarda kullanacağı ise önemli bir merak konusu.

Whatsapp