Mi Pad isim hakkı başvurusu, iPad nedeniyle engellendi

Üretimi Çin merkezli Xiaomi firması tarafından geliştirilen tablet bilgisayar serisi Mi Pad satışları, Avrupa yüksek mahkemesi tarafından alınan karara göre Avrupa pazarında durdurulacak.

Tablet bilgisayar pazarı her geçen gün gücünü kaybetmeye devam ediyor. Özellikle phablet sektörünün gelişmesi, katlanabilir cep telefonları ile çerçevesiz akıllı telefon modelleri bu sektörün kan kaybetmesindeki en önemli etmenlerden birisi diyebiliriz.

Bu sektöre giriş yapmak ve başarılı olmak için çalışan Xiaomi firmasının sektörde faaliyet gösteren markası Mi Pad'in okunuş olarak iPad ile oldukça benzerlik taşıdığı nedeniyle Avrupa Yüksek Mahkemesi'nin isim hakkı engeliyle karşı karşıya kaldı. Alınan bu kararla birlikte Xioami firması artık Mi Pad markasını Avrupa pazarlarında kullanamayacakken, bunun yerine başka bir isim kullanmak zorunda bırakılacak.

Tablet pazarında Mi Pad markası ile oldukça başarılı işler yapan Xiaomi, alınan bu karara çeşitli itirazlarda bulunurken ancak bu itirazlardan olumlu cevap alınamayacağı düşünülüyor. Eğer gerçekten düşünüldüğü gibi itirazlara red cevabı alırsa Xiaomi firmasının yeni serinin adına ne isim vereceği bilinmezken, Apple'ın Çin'de bu konuyla ilgili bir girişim yapmadığı ve firmanın bu nedenle isim hakkını kullanmaya devam ettiği belirtiliyor.

Alınan karar sonrasında Xiaomi firmasının Avrupa'ya olan Mi Pad sevkiyatını sonlandırdığını ve mevcut olan henüz satışmamış ürünleri de geri toplamaya başladığını söyleyebiliriz.

Whatsapp