Mi 9 SE İçin Dağıtılan Son Güncelleme Birçok Cihazın Çökmesine Sebep Oluyor

Xiaomi'nin orta üst seviye cihazı Mi 9 SE için dağıtılan son MIUI 10.3.1.0 güncellemesinin birçok cihazı çökerttiği ortaya çıktı.

Xiaomi'nin ülkemizde de resmi olarak sattığı akıllı telefon modellerinden biri olan Mi 9 SE aldığı son güncelleme ile kullanıcılarının birçoğunu üzmüş gibi görünüyor. Çinli şirket tarafından Mi 9 SE için dağıtılan son MIUI 10.3.1.0 güncellemesinin birçok cihazı kullanılamaz hale getirdiği ortaya çıktı.

Şuan için neden bu sistem güncellemesinin cihazları kullanılamaz hale getirdiği bilinmiyor. Ayrıca çözüm içinde herhangi bir yol bulunmuyor. En azından cihazı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun içinde öncelikle telefonunuzu tamamen kapatmanız ve ardından ses açma tuşu ile güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak stok recovery menüsüne girmeniz ve wipe data seçeneği ile cihazı sıfırlamanız gerekmektedir.

Bu sıfırlama işleminden sonra telefonunuzdaki dosyalarını silineceğiniz unutmamanız gerekiyor. Eğer son güncellemeyi yüklemediyseniz bir süre bekleyin. MIUI 10.3.1.0 sürümüne sahip olan bu güncelleme şuanda riskli gibi görünüyor.

Dağıtılan yeni güncelleme cihaza Mayıs 2019 güvenlik yaması, çentikli alan ile ilgili değişiklik, yapay zeka kamera özellikleri ve birçok iyileştirmeyi beraberinde getiriyordu. Gelen yoğun şikayetlerin ardından şirketin yeni bir düzeltme güncellemesi yayınlaması bekleniyor.

Böylesine yazılımsal sorunlar özellikle telefonlar hakkında çok bilgi sahibi olmayan kullanıcıların bir hayli başını ağrıtıyor. Umarız şirket çok geçmeden yeni bir sistem güncellemesi yayınlar ve henüz sorunlu güncellemeyi yüklememiş olan kullanıcıları da mağdur etmeden bu dertten kurtarır.

Whatsapp