Metroda internet çekmiyor derdi son buluyor

İstanbul metrosunda cep telefonları ve tablet bilgisayarları üzerinden mobil internet kullanımı gerçekleştirmek isteyenlerin yaşadığı sıkıntı Turkcell ayrıcılığıyla ortadan kaldırılıyor.

İstanbul'da sıklıkla metro kullananların yaşadığı en önemli sıkıntının, metroda çekmeyen mobil internetin çekmemesi olduğunu söylersek hata yapmayız. Şimdilerde ise yepyeni bir ağ yapısı oluşturan Turkcell, yerin altında yolculuk yapan kişilerin artık çevrimiçi olarak müzik dinleyip arkadaşlarıyla WhatsApp ve çeşitli uygulamalar üzerinden mesajlaşmasına olanak tanıyacak.

İstanbul metro hattında 2014 yılı itibariyle GSM ağları güvenlik gerekçesiyle mobil erişim ağlarını kurmuş olsa da, yolcular bu ağlar üzerinden sadece dışarıyı arayabiliyor, başkaları tarafından aranamıyor ve internete giremiyordu. Ancak tamamıyla bu ağ yapısını değiştirme kararı alan Turkcell, kısmende olsa metroda mobil internet ağ yapısının kullanılabileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştiren Turkcell Genel Müdür Kaan Terzioğlu açıklamasında metro ağındaki baz istasyonlarının LTE altyapısı üzerinden artık tüm Turkcell servislerini kullanabileceği açıklandı. Böylelik Turkcell aboneleri metrodayken fizy üzerinden internetteki müzikleri dinleyebilecekken, dilerlerse TV+ uygulaması üzerinden ise televizyonları dilediği gibi seyredebilecekler.

BiP üzerinden sorunsuz bir şekilde arkadaşlarınızla mesajlaşmanıza da imkan tanınacakken, ayrıca Dergilik uygulamasından dergi ile gazete okuyabilecekler. Turkcell servisleri dışında mobil internet hizmetinin ne zaman kullanıma sunulup sunulmayacağı hakkında da elimizde net bir bilgi bulunmadığını belirtmeliyiz.

Ancak ülkemizdeki tüm GSM operatörlerinin ilerleyen dönemlerde metro hattında LTE ve 3G gibi ağ yapılarının kullanımı hakkında bir açıklama gerçekleştirmesi bekleniliyor.

Whatsapp