Merakla Beklenen Kripto Cihazı HTC Exodus 1 Tanıtıldı

Tayvanlı HTC bugün bir süredir beklenen kriptolu Android cihazı HTC Exodus 1 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, bugün düzenlediği bir etkinlik ile ilginç bir telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Exodus 1 adına sahip olan cihaz HTC'nin ilk blockchain telefonu oldu. Bitcoin ve Ethereum ile satın alınabilen cihaz farklı güvenlik özellikleri ile birlikte geliyor.

HTC Exodus 1 temeline bakıldığında HTC U12+ modeli ile bir hayli benzerlik gösteriyor. Donanım tarafında neredeyse aynı özelliklere sahip olan cihaz asıl farkı arka tasarımında yaratıyor. Arka tarafta Xiaomi Mi 8 Explorer Edition benzeri şeffaf bir tasarıma sahip olan cihaz bu sayede göze gayet hoş gelen bir yapı ile birlikte geliyor. Elbette bu tasarımların gerçek olmadığını bir baskı olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Yinede bu baskıların gerçek anakarta benzer şekilde yerleştirildiğini söyleyebiliriz.

HTC Exodus 1'in özelliklerine bakacak olursak cihazda 6.0 inç boyutunda QHD + çözünürlüğünde bir ekran, Snapdragon 845 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Kamera tarafında arkada 12 MP + 16 MP çözünürlüğünde çift kamera ile gelen cihaz ön tarafta ise bokeh efektine sahip 8 MP çözünürlüğünde çift kamera ile birlikte geliyor.

Exodus 1, HTC’nin BoomSound Hi-Fi ses ve USonic aktif gürültü engelleme özellikleri ile beraber geliyor. Diğer taraftan kavisli yapıya sahip olan ekran sayesinde Edge Sense 2 adı verilen ve ekranı sıkıştırarak kullanabildiğiniz yazılımsal özellikte bu cihazda yer alıyor. Ayrıca cihazda IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasının yanı sıra 3500 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Exodus 1 kutudan Android Oreo işletim sistemi ile beraber çıkıyor fakat cihazın içerisinde normal Android cihazlardan farklı olarak birtakım özel güvenlik önlemleri yer alıyor. Exodus 1 içerisinde sanal kasa ve anahtarların saklandığı ana işletim sisteminden izole edilmiş güvenli bir alan ile birlikte geliyor. HTC yaptığı açıklamada tüm verilerin uzun zaman boyunca saklanacağı söyleniyor. Ayrıca kripto paralar için Zion cüzdanı da yer alıyor.

HTC Exodus 1 kullanırken herkes tarafından bilinmeyen ve güvenli olmayan uygulamalar çalıştırdığınız zaman olur da anahtarlarınızı kaybederseniz cihaz size anahtar erişimi için imkan sağlıyor. Anahtar kurtarma özelliği ile anahtarlarınızı cihaz üzerinden görebiliyorsunuz.

Exodus 1 şuan için 0.15 BTC veya 4.78 ETH fiyat etiketi ile satışa sunuldu. İlerleyen zamanlarda fiyatlarda nasıl bir değişiklik olacağı veya bu cihazın ülkemizde resmi olarak satılıp satılmayacağı bilinmiyor.

Whatsapp