Meltdown ve Spectre açıkları için hangi telefonlar güncelleme alacak?

Teknoloji dünyasında önemli bir gündem yaratan Meltdown ve Spectre güvenlik açıklarının hangi mobil cihazlarda görüldüğü ortaya çıktı.

Teknoloji dünyasının son günlerde önemli konu başlıkları arasında yer alan Meltdown ve Spectre açıkları, masaüstü cihazları etkilediği kadar akıllı cep telefonu kullanıcılarını da korkutmayı başardı. Bu güvenlik açıkları Intel, AMD ve ARM işlemcisi kullanıcılarını olumsuz olarak etkilerken, kullanıcıları tam anlamıyla etkilemiş olma sa da ilerleyen dönemlerde oldukça önemli bir risk yaratabileceği düşünülüyor.

Ortaya çıkan güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak ve gidermek için bir yazılım güncelleme paketi sunulacakken, bu güncelleme ile birlikte cihazlardaki güvenlik açıklarının giderilmesi bekleniliyor Bu bağlamda hali hazırda birçok cihazda yaşanan bu sorunun giderilmesi adına güvenlik açıkları yayınlanırken, hangi cihazların güvenlik güncelleştirmesi alması gerektiği ve aldığı bir liste halinde yayınlandı.

Gerçekleştirilen araştırma sonucunda 2016 yılından sonra üretimi gerçekleştirilen Samsung, Apple, Huawei, Motorola, LG, HTC ve Honor modellerinden sadece biri bu güvenlik açıklarından etkilenirken, bu model ise 20156 yılında üretimi gerçekleştirlen Moto G modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Bu güvenlik açıkları Apple'da ise iPhone 5s sonrasındaki cihazları kullananlarda görülmezken, HTC ve Huawei'nin de bu güvenlik açığı karşısında oldukça güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıdaki liste üzerinden hangi modellerin güvenlik açıklarını içerdiği ve hangi modellerde sorun yaşanmadığını görebilirsiniz. Bu güvenlik açıklarının ise yakın zamanda yayınlanacak olan güncellemeyle birlikte tam anlamıyla ortadan kaldırılacağı düşünülüyor. 

Whatsapp