Meksika'da ilk fiziksel Apple Store açıldı

Apple, farklı ülkelerde fiziksel mağazalarını açmaya devam ediyor.

Akıllı telefon pazarı başta olmak üzere teknoloji dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Apple, her sene yeni cihazlar sunmaya devam ederken, son olarak bu ay başında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefonlarını, Apple Watch Series 2 akıllı saatini ve ayrıca AirPods kablosuz kulaklığını resmi olarak duyurmuştu.

Apple, iPhone akıllı telefon modeller, iPad tablet modelleri, Mac cihazlarını, Apple Watch akıllı saatlerini ve diğer cihaz ve ürünlerini farklı kanallar üzerinden satışa sunuyor. Özellikle Apple Store adındaki online satış mağazası tercih edilirken, diğer taraftan cep telefonu operatörleri ve perakende satıcılar üzerinden de satın alınabilmekte.

Ayrıca ABD başta olmak üzere dünya genelinde bir çok ülkede Apple Store olarak adlandırılan fiziksel mağazalar da bulunurken, bunlardan iki tanesi de ülkemizde yerini almıştı. İstanbul'da açılan Apple Store'lardan birisi Avrupa yakasında Zorlu Center'da diğeri ise Asya yakasında Akasya AVM'de bulunuyor.

Farklı ülkelerde de Apple Store açmaya devam eden Apple, şimdi de Meksika'da ilk mağazasını açtı. Apple CEO'su Tim Cook'un "¡Gracias México por recibirnos!" diyerek açılışını kutladığı yeni Apple Store, Cumartesi günü kapılarını açtı.

Meksico'da açılan yeni Apple Store, yaklaşık 200 çalışanı ile dikkat çekerken, Apple, gelecek dönemde iki yeni Apple Store mağazayı daha bu şehirde açmayı planlıyor.

Whatsapp