Meizu'nun 2016 akıllı telefon satış rakamları ortaya çıktı

Meizu, geçtiğimiz sene 22 milyon akıllı telefon sattı.

Akıllı telefon pazarında Çinli firmalar sundukları cihazlarla yükselişlerini sürdürüyorlar ve baktığımızda Huawei, 139 milyon gibi rekor sevide akıllı telefon modeli atışı ile geçtiğimiz seneye damgasını vurmuştu. Bir başka Çinli firma olan Meizu da yükselişini sürdürüyor ve firma geçtiğimiz seneye dair rakamlarını paylaştı.

Firmadan gelen açıklamaya göre 2016'da Meizu'nun akıllı telefon satış rakamları 22 milyon seviyesinde gerçekleşti. Bu rakamın yaklaşık olarak %10'luk kısmının ise Çin dışında gerçekleştiğini de belirtelim.

Geçtiğimiz sene sonlarında Samsung önemli modellerinden olan Meizu Pro 6'yı resmi olarak duyurarak pazara sunmuştu. Bu akıllı telefon 5.7" Quad HD ekran, Samsung Exynos 8890 yonga seti, 4GB sistem belleği, 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, 12MP kamera gibi özelliklerle pazara sunulmuştu.

Ayrıca firma bu cihazın yanı sıra Meizu M5 Note adındaki bir modelini de gün yüzüne çıkardı. Bu akıllı telefon da 5.5" FulL HD ekran, MediaTek Helio P10 yonga seti, 3GB / 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, özellikleri ile pazarda yerini aldı.

Önümüzdeki döneme baktığımızda ise bir süredir Meizu M5S adındaki bir modeli hakkında bilgiler geliyor. Bu akıllı telefonun da 5.2" HD ekran, 3GB / 4GB sistem belleği, MediaTek MT6753 yonga seti, 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi özellikleri ile sunulması bekleniyor.

Whatsapp